Riders - divadlo Komedie

KDYŽ SE VĚCI VYMKNOU KONTROLE, HLEDÁME CESTU K NÁPRAVĚ. INSCENACI O TOLERANCI, SLABOSTI A SÍLE, POCHYBNOSTECH A RESPEKTU, TOUZE PO OVLÁDÁNÍ I DESTRUKCI PŘIPRAVIL SOUBOR TANEČNÍHO DIVADLA LENKA VAGNEROVÁ & COMPANY KE SVÉMU DESETILETÉMU VÝROČÍ.

Riders - divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00

Schopnost existovat v symbióze s ostatními tvory na planetě, důležitost respektu a ctění hodnot všech bytostí, jedinečnost druhů a snaha o jejich zachování – to jsou hlavní témata inscenace. Síla a moc přírody si vždy najde cestu a provedou, co je nutné. Riders nahlíží na lidské konání očima ptáků. Dávných obyvatel naší planety, bytostí vnímavých, inteligentních, svobodných, opředených mytologií. Tichých pozorovatelů našich osudů. Učili jsme se od nich, obdivovali je a uctívali. Potom jsme zapomněli. Ptáci jsou jediná přeživší skupina dinosaurů. Byli tady před námi a budou i po nás.

Inscenace Riders je „remakem“ projektu Jezdci, ze kterého vychází a volně na něj navazuje. Právě Jezdci stáli u zrodu souboru Lenka Vagnerová & Company a stali se jeho pilotní inscenací před deseti lety.

„Teď, když jsme se naučili létat ve vzduchu jako ptáci a potápět se v moři jako ryby, zbývá už jen jediné – naučit se žít na zemi jako lidé.“ 

George Bernard Shaw
 
OBSAZENÍ
ADAM SOJKA
FANNY BAŠISTA  
MONIKA ČÁSTKOVÁ
FLORIAN
GARCIA
ALEX SADIROV
 
TVŮRČÍ TÝM
REŽIE A CHOREOGRAFIE: LENKA VAGNEROVÁ
SCÉNA A KOSTÝMY: EVA JIŘIKOVSKÁ
HUDBA: IVAN ACHER
SVĚTELNÝ DESIGN: JIŘÍ ŠMIRK
SOUND DESING: ANDREJ JURKOVIČ