Nezlomní - DIVADLO X10

FIKTIVNÍ DENÍK Z UKRAJINY SE STÁVÁ CESTOU OD DÁVNÉHO STŘEDOVĚKU DO NEDÁVNÉHO RÁNA 24. ÚNORA 2022. 

Nezlomní -  DIVADLO X10
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00
SKLÁDÁ MAPU NÁRODNÍ IDENTITY, KTEROU JE NUTNÉ BRÁNIT, ZA NIŽ MÁ CENU BOJOVAT A KTERÁ PŘEŽÍVÁ V MYSLÍCH VŠECH, KTEŘÍ SE NEDAJÍ ZLOMIT. 
 
Fiktivní Deník z Ukrajiny cituje vzpomínky na idealizovanou minulost, národní tradice, literární odkazy, odposlechnuté telefonní hovory z fronty, úryvky z dnešních chatů a rozhovorů. Z tradičního folklóru, vážných i úsměvných obřadů, rituálů, pohádek, legend i současných textů povstane před vašima očima obraz země, za niž dnes jeden národ bojuje a platí vlastní krví. Pro studenty českých a ukrajinských uměleckých škol a profesionální herce z ukrajinských divadel se stává cestou od dávného středověku do nedávného rána 24. února 2022. Skládá mapu národní identity, kterou je nutné bránit, za niž má cenu bojovat a která přežívá v myslích všech, kteří se nedají zlomit.

Poděkování tvůrčího týmu:
Městským divadlům pražským a řediteli D. Přibylovi, Charkovskému muzeu “Obránců Ukrajiny” a jeho řediteli M.Ovčarenkovi a důstojníku ozbrojených sil Ukrajiny D. Ovčarenkovi za poskytnutí autentických rekvizit, hercům Charkovského akademického dramatického divadla T. H. Ševčenka R. Zhyrovovi a O. Solovjovovi za pomoc při vzniku textu hry, běloruskému skladateli A. Yasinskému (akordeon , klavír , klávesy , perkuse , hlas ) a hudebníkům M. Čaňovi ( housle ), P. Tichému ( kontrabas ), R. Doležalovi ( perkuse ), M. Kňažkovi za choreografii šermu.

Подяка творчому колективу: Празьким міським театрам та директору Д. Пржібілу, Харківському музею «Захисники України» та його директору М. Овчаренку та офіцеру ЗСУ Д. Овчаренку за надання автентичного реквізиту, акторам Харківського академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Р. Жирову та О. Соловйову за допомогу у створенні тексту п’єси, білоруському композитору А. Ясинському (акордеон, фортепіано, клавішні, перкусія, голос) та музикантам М. Чаню (скрипка), П. Тіче. (контрабас), Р. Долежал (перкусія), М. Княжек за хореографію фехтування.