Různí lidé - Hlavní nádraží

12.1.2023, 10:00 – 25.3.2023, 18:10

AUDIOWALK DIVADLA UZAHVATI, PRŮKOPNÍKŮ IMERZIVNÍHO ŽÁNRU NA UKRAJINĚ.

Různí lidé - Hlavní nádraží
  • Adresa:
    Wilsonova 300/8
    Praha 1 110 00
TEXTY VZNIKLÉ NA ZÁKLADĚ 23 HODIN ROZHOVORŮ S UKRAJINCI, KTEŘÍ SE MUSELI STÁT HRDINY VLASTNÍCH ŽIVOTŮ I V TĚCH NEJTEMNĚJŠÍCH DOBÁCH. DIALOG MEZI TĚMI, KDO SI MYSLÍ, ŽE SVĚTLO JE NAVŽDY ZTRACENO, A TĚMI, KDO V NĚJ STÁLE VĚŘÍ.
 

Audiowalk divadla uzahvati, průkopníků imerzivního žánru na Ukrajině. Každý z nás přemýšlí o sobě, o svém štěstí, strachu a víře. Miliony Ukrajinců byly nuceny se rozhodnout, zda zůstat ve svých domovech pod palbou nebo utéci z válkou zničených měst. Zda bojovat, pomáhat, skrývat se, umírat, trpět... A miliony Evropanů pohostinně otevřely dveře svých domovů a srdcí, poskytly útočiště dětem, ženám, starým lidem i zvířatům, kteří se ocitli v nouzi. Společné zamyšlení nad pocitem osobního štěstí. Dialog mezi těmi, kdo si myslí, že světlo je navždy ztraceno, a těmi, kdo v něj stále věří. Texty vzniklé na základě 23 hodin rozhovorů s Ukrajinci, kteří se museli stát hrdiny vlastních životů i v těch nejtemnějších dobách. Lidé jsou různí, ale zároveň tolik stejní ve své touze po štěstí. Procházka nádražím mezi skladovými kamerami, pokladnami, čekárnami, shonem, lidmi a věcmi až na nástupiště, odkud už musí jít každý svou cestou. Je ta cesta správná? Kam jít dál? Čeká tam štěstí? A jaká je jeho cena?

Koprodukce divadla uzahvati (Kyjev) a Městských divadel pražských.

Několik důležitých informací:

  • Výchozí bod audiowalku se nachází ve vstupní hale Hlavního nádraží. Při vstupu naleznete náš informační stánek vedle klavíru v blízkosti restaurace Potrefená husa (při pohledu z Vrchlického sadů v levé části v blízkosti prosklených dveří).
  • Vstupenky na audiowalk si můžete zakoupit buď na centrální pokladně Městských divadel pražských, nebo online zde na webu. Na místě už nebude možné si vstupenku dokoupit.
  • Bez předložení platné vstupenky se nemůžete audiowalku zúčastnit.
  • Na informačním stánku vám zapůjčíme sluchátka, která jsou nezbytná pro tento typ divadla. S jejich fungováním vás seznámí naši uvaděči. Proto je nutné se dostavit ke stánku nejpozději 15 minut před začátkem. Audiowalk začíná vždy včas, při zpoždění delším než 5 minut už nebude možné přidat se ke skupině a nebude možné vrátit vstupné.
  • Audiowalk se odehrává v běžném provozu Hlavního nádraží. Po celou dobu představení budou skupinu diváků doprovázet naši uvaděči. Dbejte, prosíme, jejich pokynů a také vlastní bezpečnosti.
  • Po skončení audiowalku, prosíme, vraťte sluchátka našim uvaděčům, kteří provázejí skupinu.