André Rieu navštíví v rámci turné i pražskou O2 arenu

3.6.2023, 19:30 – 22:00

Houslový virtuóz André Rieu popularizuje vážnou hudbu a neúnavně ji přibližuje miliónům lidí po celém světě. Nizozemský král valčíku právě oznámil celosvětové turné World Tour 2023, v rámci kterého opět zavítá i do České republiky.

Cena vstupenky: 1490-4590 Kč

Repertoár Andrého Rieu zahrnuje známou klasiku, valčíky, filmovou hudbu i popové písně, to vše v podání jeho slavného doprovodného orchestra Johann Strauss Orchestra, největšího soukromého souboru na světě.
Rieu přivedl fotbalové fanoušky k poslechu Šostakoviče během několika zápasů Ligy mistrů a jeho turné každý rok navštíví více než půl milionu lidí.

“Klíčové jsou emoce”, říká André Rieu. “Na mých koncertech je vítán úplně každý. Pro mě a můj orchestr je důležité vidět naše publikum nadšeně tančit, zpívat, radovat se bezstarostně a bez jakýchkoliv zábran. Užíváme si spolu zážitky, na které nikdy nezapomeneme. Neskutečně mě toto vědomí naplňuje.”

V červnu 2023 se nizozemský houslista a jeho 60členný Johann Strauss Orchestra spolu s dalšími sólisty vrátí do Prahy již poosmé.