Navštivte muzeum hraček v Novém Bydžově - Výlet Královehradecký kraj

20.10.2022 – 20.10.2023, 23:59

Přijďte se podívat k nám do muzea hraček, určitě nebudete litovat.

Naleznete zde unikátní sbírku zahrnující exponáty předválečné doby až po 80. léta minulého století včetně velkého starožitného funkčního kolejiště s mašinkou a vagónky z roku 1913.

Nenechte si ujít loutková divadla z let dávno minulých i nedávných, různých druhů a žánrů. V muzeu je nyní k vidění rozsáhlá sbírka unikátních a vzácných předmětů z let 1910 až 1920. Panenky pocházejí z velkoskladu hraček v německém Sonnenbergu, uzavřeného po první světové válce, proto se nikdy nedostali k dětem a jsou v naprosto krásném a nehraném stavu. 

V dnešní době sbírka muzea sčítá tisíce hraček a je již takového rozsahu, že patří mezi největší stálou expozici historických a retro hraček v republice.

Pro všechny dětské návštěvníky jsou připraveny soutěžní úkoly o sladké odměny.

Během roku muzeum připravuje akce jak pro děti tak pro dospělé. V tomto roce nás čeká akce 13. 8. 2022 – Pohádkový den plný zábavy. 

Od prosince 2022 bude k vidění i rozsáhlá expozice betlémů. 

Tento soubor betlémů lidového sběratele, řezbáře a výtvarníka Ondřeje Vávry zabere v muzeu dvě místnosti a čítá kolem 120 exponátů. K vidění budou betlémy jak starožitné tak i nové, betlémy z nejrůznějšího materiálu jako je papír, dřevo, papírmašé, keramika, sádra a textil. Betlémy velké, ale i miniaturní. Od Bavorska po českou provenienci.