V Hradci Králové do Labyrintu - Výlet Hradec Králové

20.10.2022 – 20.10.2023, 23:59

V Hradci Králové najdete spoustu zajímavých výletů, jedním znich, který je dost oblíbený mezi dětmi je i Labyring divadla Drak, který v sobě spojuje galerii, hernu, prostor pro kreativní tvůrčí programy a studiovou scénu. Celý objekt byl vytvořen na míru snahám o propojování umění a vzdělávání a nabízí možnosti poznávání nejen tajů divadelního umění, ale i světa kolem nás a nás samých.

Labyrint Divadla Drak vznikl v roce 2010 v jedné z budov bývalých Tereziánských kasáren, která byla po rekonstrukci přímo propojena s původní budovou divadla.

V prvním patře Labyrintu je umístěna stálá expozice Příběh Draku 1958–2018, mapující prvních šedesát let divadla. Ve druhém patře najdou návštěvníci Dračí Laboratoř, originální multimediální hernu s moderními trenažéry, které jim umožní si vyzkoušet typické divadelní profese a galerijní prostor pro krátkodobé výstavy.
Labyrint je místem, kde se pravidelně pořádají nejenom divadelní představení, ale i koncerty, mezinárodní rezidence a interaktivní výukové programy a dílny, které jsou určené veřejnosti, školním skupinám i pedagogům.
Od roku 2022 je Labyrint Divadla Drak členem mezinárodní sítě Hands on! International Association of Children in Museum a Asociace muzeí a galerií.

https://draktheatre.cz/labyrint-divadla-drak/