Vernisáž výstavy Patrika Kriššáka v Galerii Sýpka

7.12.2022, 18:00 – 19:00

Inspirace Patrika Kriššáka je různorodá a s ní se přirozeně mění jeho projev. Vytváří tématické série obrazů, v nichž vždy důsledně rozvíjí určité představy a svůj vztah ke skutečnosti. Zajímá ho příroda, není mu lhostejné, jak se bude vyvíjet dál.

Cena vstupenky: 50 Kč

Do jeho obrazů se promítají hodnoty, o které můžeme přijít nebo o které dokonce již léta či desetiletí přicházíme. Přemýšlí nad ději, které sice nemusí probíhat přímo před našima očima, často zůstávají většině z nás skryté, ale přesto značně ovlivňují naši a nejen naši budoucnost.

Jeden z malířových nejvýraznějších cyklů tvoří působivé obrazy inspirované nekonečně proměnlivými tvary korálových útesů, které jsou nedílnou součástí nádherných podmořských světů a které naše civilizace čím dál víc ohrožuje. Patrik Kriššák není zdaleka jediný umělec, koho jejich půvab a krása okouzluje. Nesporně však patří k těm, kteří si dokážou najít výrazové prostředky, jimiž ji přesvědčivě vyjádří. Jeho tvorba má ekologický podtext, působí však optimisticky, zářivě a přirozeně, jako bychom se o budoucnost nemuseli bát.

Výstava potrvá do 3. 2. 2022