Signal Festival 2023 ve znamení vědy, technologie, umění a společnosti

12.10.2023 – 15.10.2023, 23:59

Jedenáctý ročník festivalu se bude konat od 12. do 15. října 2023. Jeho tématem bude věda, technologie, umění a společnost.

Festival proběhne od 12. do 15. října 2023 na několika místech Prahy.

Jedenáctý Signal Festival s tématem Ekosystémy 01: Průzkum představí instalaci českého výtvarníka Jana Kalába pracující s perspektivou i barvami, velkoformátové interaktivní dílo mexicko-kanadského umělce Rafaela Lozano-Hemmera, které díky termokamerám tvoří sami návštěvníci a poprvé uvede dětskou instalaci od kreativního studia 3dsense, která bude otevřena denně od 14 hodin až do půlnoci. Tím to ale zdaleka nekončí.

Prozkoumat letos můžete největší galerijní zónu v historii se 7 unikátními instalacemi českých i zahraničních umělců a dalších 13 volně přístupných děl včetně dvou videomappingů. 

CO LETOS UVIDÍTE V GALERIJNÍ ZÓNĚ?

Zahraniční hvězdou bude už zmíněný kanadsko-mexický umělec Rafael Lozano-Hemmer s interaktivním dílem Thermal Drift na Lyčkově náměstí. V Hale 13 Holešovické tržnice španělské duo Playmodes představí největší instalaci letošního ročníku zvanou Horizon. Polský kolektiv Ksawery Komputery připraví pro prostor barokní Invalidovny interaktivní světelnou instalaci Flux.Další jedinečná díla vás zavedou do kostelu U Salvátora, Kunsthalle Praha, Kampusu Hybernská nebo Muzea hlavního města Prahy.

Do galerijní zóny se dostanete se vstupenkou Signal Plus nebo Signal VIP, které teď můžete pořídit za výhodnější cenu než na místě. Díky nim si můžete užít celý festival naplno a v ještě větším pohodlí.

A CO DALŠÍHO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI?

Část Signal Festivalu stále zůstává zdarma a letos přinese 13 unikátních děl.

Mezi nimi najdete třeba sochařskou instalaci Irideus Bulla světoznámého českého umělce Jana Kalába, která rozehraje na Náměstí Republiky před PALLADIEM hru perspektivy, barev, světla a rytmu. Těšit se můžete také na konceptuální umělkyni Kateřina Šedou. Ta vytvoří pro Signal Festival dvouletý projekt Pacific Prague Trail, který je metaforou fenomenální dálkové stezky Pacific Crest Trail. A na parkovišti hotelu Andaz Prague uvede monumentální designér Václav Mlynář dílo Kaluže, které pracuje se základními elementy, jako je světlo, voda, pohyb, zvuk a prostor.

Oblíbené videomappingy letos představíme hned dva – maďarský umělec András László Nagyvůbec poprvé rozsvítí budovu Městské knihovny Praha na Mariánském náměstí a ikonický kostel sv. Cyrila a Metoděje na Karlínském náměstí oživí japonské studio Flightgraf. Zahraniční program Signal festivalu 2023 vzniká už druhým rokem díky podpoře Nadace PPF.

Celý program včetně mapy si už teď můžete prohlédnout na www.signalfestival.com.