Výlet do Libereckého EKOParku

5.10.2022 – 5.10.2023, 23:59

V online světě se možná o přírodě dočtete spoustu věcí, ale v EKOParku, zeleném srdci Liberce, ji doopravdy zažijete, ucítíte a osaháte. Výlety Liberec a okolí. Kultura Liberec.

Vydejte se za dobrodružstvím, zábavou a poznáním do Prvního volnočasového EKOParku Liberec, kde zjistíte, že mobil, tablet a být stále online k životu vlastně vůbec nepotřebujete. K celodennímu vstupnému (s možností opuštění a návratu) máte navíc přibalené i další aktivity a dárkové upomínkové předměty. 

EKOPark je místem setkávání zaměřeným na ekologii, vzdělávání, kulturu, životní prostředí, zdraví, sport a volnočasové aktivity pro všechny věkové kategorie. Vznikl na území bývalé skládky a budete mrkat, co všechno tu na vás na ploše větší než 5000 m2 čeká.

Najdete tu relaxační prvky určené pro pobyt v přírodě, piknikové paloučky, vyhlídkové rozhledny pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, obří pískoviště, prolézačky, kniho-budky, houpací sítě, hmyzí hotely, kamerunské kozy, bludiště, přírodní stezku pro chůzi na boso, interaktivní javorový altánek plný dřevěných skládaček, obří blátivou kuchyni, vodní hrátky, originální dřevěné sochy, i dobrodružnou­ Cestu za pokladem a mnoho dalšího.

Děti se tu jen tak neunaví, zmožení dospěláci ale určitě uvítají, že celý park je zároveň jednou velkou „lesní kavárnou“ s dostatkem míst na sezení včetně terásek v korunách stromů, kde si vychutnáte kávu i občerstvení s parádním výhledem jako bonusem.

Nějakou „mňamku“ vám uvaří i vaše děti v oblíbené blátivé kuchyni a z kreativní dílničky určené pro děti od 2 let i dospělé si kousek EKOParku odnesete domů na památku. 

Jak se do EKOParku dostanete: Vstup pro veřejnost je možná pouze ze strany cyklostezky u zadní brány stadionu U Nisy (FC Slovan Liberec).

Tip pro přespolní: V Liberci je spousta dalších lákadel, zůstaňte ve městě ještě pár dní a využijte třeba ubytování v rodinných apartmánech Sun­Garden v bezprostřední blízkosti parku. Ubytování hosté mají volný vstup do EKOParku po celou dobu jejich pobytu.