Výlet do Krnova a okolí

1.1.2023 – 31.12.2023, 23:59

Krnov se nachází v Moravskoslezském kraji, v místech, kde východní svahy Nízkého Jeseníku přecházejí ve Slezskou nížinu a Česká republika hraničí s Polskem.Staletá historie z něj činí pozoruhodné místo pro milovníky památek. Prohlídkové trasy městem seznamují návštěvníky s výjimečnými doklady sakrální architektury a malířství, měšťanskými domy i s jedinečnou průmyslovou, rodinnou a veřejnou architekturou doby moderní. 

Město žije bohatým kulturním životem. Nelze nepřijmout pozvání na koncerty, do galerií, muzea a v létě zejména na hudební akce pod širým nebem. Krnov je také skvělým místem pro trávení volného času aktivním pohybem. Ten umožňuje řada sportovišť i okolí města protkané cyklotrasami a turistickými stezkami. Zklidnění pak přináší odpočinek v městských parcích, zahradách nebo v místních hospůdkách či kavárnách.         

Veškeré informace o Krnovu, místních atraktivitách i kulturních a sportovních akcích získáte na webu www.infokrnov.cz, nebo přímo v turistickém informačním centru v Hobzíkově ulici.

Kam na výlet v moravskoslezském kraji? Zajímá Vás kultura v moravskoslezském kraji?