Přehrady fest - Veselí nad Lužnicí 2023

19.8.2023, 13:00 – 22:00

A JE TO TADY!
Šestý ročník oblíbeného hudebního festivalu @prehradyfest se, pro velký úspěch, 19.8. 2023 opět vrátí do Veselských pískoven!

Cena vstupenky: 590 Kč

Potvrzené kapely: WOHNOUT, MIG 21, POKÁČ, UDG
PŘEHRADY jsou dvoudenní hudební festival u vody pro celou rodinu. Kromě hudebních vystoupení populárních kapel, je to především víkend plný aktivit a zážitků. Dílničky, workshopy, setkání s kapelami, ale především pláž, koupání, vodní sporty a spousta dalších vodních i suchozemských hrátek.

Jižně od Veselí nad Lužnicí v severní části Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko se rozkládají Veselské pískovny. V minulosti se tady těžil štěrkopísek, dnes jsou jezera (celkem je jich hned pět) zatopená a slouží k rekreaci.

Na návštěvníky čekají u Veselských pískoven hezké písčité pláže, z nichž je snadný přístup do křišťálově čisté vody. Koupání je skvělé, stejně jako vodní sporty, letní měsíce jsou navíc doslova nabité kulturními akcemi – od promítání filmů po hudební vystoupení. K dipozici je stánek s občerstvením, na své si přijdou i ti, kteří si chtějí zahrát třeba plážový volejbal.

Veselské pískovny se nachází v nádherné krajině jihočeských lesů a rybníků, a tak je jejich návštěvu možné spojit s dalšími aktivitami, jako jsou pěší výlety nebo vyjížďky na kole. Jako v ráji se tady budou cítit i rybáři.