Den zvířat – Pestrá krajina se zvířaty

6.10.2022, 9:00 – 15:00

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, p. o. Libereckého kraje a Ekoporadna Orsej pořádají ve čtvrtek 6. 10. 2022 Den zvířat s podtitulem Pestrá krajina se zvířaty. Mezi devátou a patnáctou hodinou mohou přicházet základní, střední a mateřské školy i široká veřejnost.

V zahradě kláštera, v němž muzeum sídlí, bude připraveno šest stanovišť, která budou věnována praktické ochraně nejrůznějších živočišných druhů, s nimiž se lze na Českolipsku setkat. A že půjde o opravdu nečekaně pestrou nabídku, o tom se přesvědčí každý. Cílem akce je návštěvníkům ukázat, že praktická ochrana živočichů je nezbytná. Připraveni proto budou např. zástupci České společnosti ornitologické, kteří představí ptačí park Mnišské louky a jeho zajímavé obyvatele, nebo lesníci z Českých lesů z Obory Vřísek prezentující chov kozy bezoárové. S dravými ptáky seznámí účastníky akce sokolník a zastoupeny budou samozřejmě i zvířecí útulky. K dispozici budou samozřejmě i různé materiály týkající se ochrany a pomoci živočichům.

Každé stanoviště bude rozděleno na dvě části. Odborná část programu bude připravena pro starší žáky, kreativní a pohybová stanoviště budou určena pro mateřské školy. Na zajištění jednotlivých stanovišť se budou podílet i pracovníci DDM Libertin v České Lípě a studenti ze SZŠ a SOŠ, Česká Lípa, p. o. Vstupné je zdarma, akce je financována z prostředků Libereckého kraje.

www.muzeumcl.cz