Bizarre Band_Životem zvířat

28.9.2022, 20:00 – 22:00

Po letních mlčůvkách vás zase nadšeně zveme ku poslechu starých, stávajících i zatím střídmě slyšených kusů. A kdo přijde, ten to nepopře.

Cena vstupenky: 180 Kč

Bizarre Band se utvořil samovolně a dobrovolně zhruba v roce 2012, kolem tehdy vznikajícího spolku BodyVoiceBand, s kterým to táhne doposud. Z této spolupráce vzešlo (mimo jiné) i divácky oblíbené představení Vojna od E. F. Buriana. Právě v průběhu příprav Vojny Bizarre Band získal takřka finální nástrojové obsazení a začal pracovat na svém autorském repertoáru.

Jádrem celého písničkaření jsou texty členky kapely Kláry Suchankové, přičemž finální hudební tvar/aranž má pod palcem zejména Zdeněk Dočekal a Dušan Navařík. Motivy a nápady do celého procesu ale vnáší každý jednotlivý člen kapely, takže je autorem hudby pokaždé někdo jiný a pokaždé vlastně všichni.

Bizarre Band žánrově osciluje mezi folkem, popem, šansonem, swingem a jinými přidruženými fúzemi (s přiměřenou dávkou kouzla nechtěného). VV roce 2016 Bizarre Band natočil své debutové album V krajině naměkko, v roce 2017 se podílel na dvojalbu písničkáře Jana Buriana a v roce 2021 vydal své zatím poslední album Dokola ticho (Amplión Records).