Slavnostní premiéra filmu MONEYBOYS s režisérem C. B. Yi

29.9.2022, 20:30 – 22:00

Svůj celovečerní debut představí na premiéře čínsko-rakouský režisér C. B. Yi. Vyražte do kina na napínavé intimní drama Moneyboys uvedené v Cannes. 

Fei se v čínském velkoměstě živí jako sexuální pracovník, aby nebyl závislý na rodině z venkova. Najde ve svobodném životě štěstí i přes odsudky nejbližších?

Cena vstupenky: 149 Kč

Fei patří mezi moneyboys – tak se v Číně nazývají sexuální pracovníci pro bohaté muže. Nelegální a rizikové povolání zajišťuje pohodlný život nejen jemu, ale i jeho příbuzným žijícím na odlehlém venkově. Když při rodinném setkání vyjde najevo, že Feiovi blízcí jeho sexualitu a profesi nikdy nepřijmou, vrací se zlomený Fei zpět do města. Podaří se mu vyrovnat s minulostí, aniž by zranil všechny kolem sebe? Čínsko-rakouský režisér C. B. Yi se ve svém celovečerním debutu zamýšlí nad řadou výsostně aktuálních témat. Je největší hodnotou přijetí rodiny nebo vlastní štěstí? Zachování vlastní tváře, nebo ekonomický úspěch? Zajímavý je i politický kontext snímku – kvůli tematizování homosexuality se musela jeho výroba přesunout na Taiwan, jehož lokace ve filmu vypodobnily jak čínský venkov, tak tepající velkoměsto.

Pozn.: English-friendly