Již 5 let je první říjnová sobota ve znamení Rýbrcoula a dalších bytostí, které tento den ožívají.

1.10.2022, 13:00 – 18:00

Již 5 let je první říjnová sobota ve znamení Rýbrcoula a dalších bytostí, které tento den ožívají.

V centru Trutnova se setkáte s oblíbenými bytostmi, tedy čerty, vílami, permoníky, hejkalem, jezinkami, loupežníky a dalšími.

V okolí UFFO, na Promenádě a na tržnici chystáme koncerty, workshopy, divadélka a aktivity pro děti. Uvidíte místní i přespolní soubory a kapely.
Po zkušenostech z let Covidu pokračujeme ve spolupráci s kamarády ze spolku Trutnov – město draka, kteří připravují odpolední program na Krakonošově náměstí. Jeho vyvrcholením bude sundávání draka.
Odpolední program pak za zvuků bubnů z Tam Tam Batucada přejde do programu Otevřených hospod. Přidejte se do průvodu, tančete, bubnujte a veselte se.
A proč Řepobraní?
Mnozí z vás již z dřívějších představení či novin Stopy v mlze ví, že Rýbrcoul = Řepočet, čili „Počítač řep“. Proč tomu tak je se dozvíte v jednom z divadelních představení s názvem Jak duch hor ke jménu Řepočet přišel.
A protože je řepa (v tomto případě ta červená) skvělou potravinou, budete mít možnost vyzkoušet různé řepné speciality, a to jak ve speciálních stáncích, tak v některých podnicích. Menu se včas dozvíte.
13:00 – 15:00 Oživlé bytosti a příběhy – putování po centru Trutnova.
UFFO scéna - hudební produkce a workshopy.
16:00 Krakonošovo náměstí – sundávaní draka.
16:30 UFFO scéna – Tam Tam Batucada – průvod na náměstí.
Detailní program bude zveřejněn v září.