Urge

18.9.2022 – 17.12.2022, 23:59

The White Room návštěvníkům představí tři samostatné výstavy, jejichž kurátorkou je Jagna Domżalska v rámci projektu „URGE“ (18. 9. –⁠ 17. 12. 2022). Jejich společným tématem je zkoumání instinktů, hluboce zvnitřněných potřeb a tuh.

Vernisáž proběhne v sobotu 17. 9. od 18 hodin v rámci akce Zažij Pragovku jinak!

Samostatná výstava Agnieszky Grodzińské nazavná "Headquarters. The Act of Factocracy and Co-Desires” analyzuje, jak se člověk vyrovnává s tím, že je umístěn v prostorách, kde jsou lidé seskupeni a kde se od nich očekává, že budou fungovat v určitém systému, jako jsou úřady, školy, nemocnice.

„Lovers of Leftovers” je skupinová výstava o přirozené potřebě lásky. Vasil Artamonov (CZE), Piotr Bosacki (PL), Jan Domicz (PL), Julie Chovin (FR/GE), Alex a John Gailla (SW/GE), Agnieszka Grodzińska (PL) a Miłosz Rygiel - Sańko vytvářejí sofistikované objekty z opuštěných materiálů s určitou posedlostí nebo nutkáním, přesto se zdá, že ve způsobu, jakým s nimi zacházejí, je něha.
Babycraver uměleckého dua "Dublet" - Przemysław Piniak a Agnieszka Grodzińska - je multidisciplinární projekt, který spekuluje o narození dítěte neobvyklým potenciálním rodičům – dvěma přátelům, kteří netvoří pár: gayovi a heterosexuální ženě. Výstava se dotýká otázek jako je zpochybňování instinktů, nedostatek bezpečí či ochrany v konzervativním Polsku a stereotypy: je matka měkká a milující, zatímco rolí otce je být ve výchově tvrdý a náročný?

Kurátorka: Jagna Domżalska
Headquarters
Agnieszka Grodzińska
Babycraver
Dublet:
Przemysław Piniak
Agnieszka Grodzińska
Lovers of Leftovers
Vasil Artamonov
Piotr Bosacki
Julie Chovin
Jan Domicz
Alex Gailla & John Gailla
Agnieszka Grodzińska
Miłosz Rygiel-Sańko

Pragovka Gallery a The White Room se nachází v přízemí 2. zálivu Pragovky. Objekt je od centra vzdálen 15 min. Metro B – Kolbenova, tram – Poštovská.

Projekt je finančně podporován Ministerstvem kultury ČR, Hlavním městem Praha, MČ Praha 9 a Státním fondem kultury ČR.
Partnery projektu jsou Mount Capital, Rentalit, Czech Inn Hotels
Mediálními partnery jsou ArtRevue, Radio DAB Praha, Radio 1, Artmap, Proti šedi, GoOut.cz, Místní kultura, Jlbjlt.cz, Artalk.cz, Kdykde.cz, Citybee.cz