Josefínské slavnosti v Terezíně 2022

1.10.2022, 10:00 – 19:00

Josefínské slavnosti, tradiční oslava založení pevnosti Terezín, vypukne v sobotu 1. října 2022. Jsou největšími městskými slavnostmi s tematikou 18. století v Evropě. Pravidelně se jich účastní stovky účinkujících hned z několika evropských zemí. Na návštěvníkova tak čeká jedinečná příležitost nechat se programem slavností přenést do období panování Marie Terezie. Celá pevnost ožije historickými spolky – řemeslníky, trhovci, vojáky a dalšími atrakcemi.

Slavnosti nabízí dobové vojenské ležení, slavnostní průvod, tržiště, historická řemesla, ukázky dobové kuchyně, prohlídky podzemních chodeb, hudební vystoupení, historickou krčmu a bohatý doprovodný program plný soutěží pro děti a mnoha dalšího. Vrcholem slavností jsou dvě unikátní bitevní ukázky rekonstruující dobývání pevnosti. Celý program je zakončen velkolepou noční bitvou a slavnostním ohňostrojem. 

Cílem slavností je připomenout zapomenutou a slavnou historii terezínské pevnosti, která je světovým architektonickým unikátem zapsaným na indikativním seznamu UNESCO. Pojďte s námi okusit historii, poznat zapomenutou slávu pevnosti a zažít nevšední zážitky.

FB: https://www.facebook.com/events/1256990801801159