Oktoberfest na Zelňáku 2022

21.9.2022, 18:00 – 25.9.2022, 14:00

Letos to bude na Zelňáku velký! Poprvé se nám podařilo sehnat pivo ze všech šesti originálních pivovarů z mnichovskýho Oktoberfestu. K tradiční pětici se letos poprvé zařadí i pivo z Hofbräu München!

Kde: Zelný trh Brno
Letos to bude na Zelňáku VELKÝ! Poprvé se nám podařilo sehnat pivo ze VŠECH ŠESTI originálních pivovarů z mnichovskýho Oktoberfestu. K tradiční pětici se letos poprvé zařadí i pivo z Hofbräu München!
V Brně teda ochutnáš Oktoberfestbiery z HB, Paulaneru, Löwenbrau, Hacker Pschorr, Augustineru a Spatenu. Třešničkou na dortu budiž ještě Festbier a pšenice od Weihenstephaneru.
 
Zelný trh
Zelný trh je náměstí v Brně v historickém centru města. Náměstí leží ve svahu těsně pod Petrovem, asi 400 metrů jižně od centrálního náměstí Svobody, a má přibližně obdélníkový tvar. Většina plochy je po část roku využita jako tržiště, kde se prodává ovoce, zelenina, květiny aj.V roce 2010 byl veřejnosti představen posléze zamítnutý záměr soukromého investora vybudovat v dolní části náměstí podzemní garáže se 60 stáními.HistorieTržiště, jehož původní název byl Horní trh, vzniklo v 13. století na tehdy ještě nezastavěném místě. Jeho součástí byly též Drůbeží trh, Hrnčířský trh a Vetešnický trh. Teprve až v 15. století dostává svůj dnešní název Zelný trh (německy Krautmarkt). Zelný trh byl i důležitým místem spravedlnosti – byl tu pranýř a klec pro zločince.V červnu roku 1841 zde pravděpodobně opat Bedřich Franz vytvořil první reportážní daguerrotypii v českých zemích a jednu z nejstarších fotografií svého druhu na světě.Historický ráz náměstí byl na konci 40. let 20. století narušen stavbou kryté tržnice, která vznikla na místě domů stržených za druhé světové války. Pod náměstím byly dále vybudovány kolektory.
Těšíme se na tebe, na zdraví!