Den adoptivních rodičů a sponzorů v Zoo Brno. Tradiční akce, ale letos trochu jinak

27.8.2022, 9:00 – 18:00

Letošní den pro adoptivní rodiče našich zvířat a sponzory zoo se uskuteční ve znamení oslav 200. výročí narození G. J. Mendela. Tomu bude určena i Mendelova stezka zábavy plná otázek, úkolů a zábavných stanovišť nejen pro děti. Můžete se na ni vydat v čase od 9 do 17 hodin. Čekají vás zastávky s mendelovskými tématy hrášku, genetiky a včel.

Nejen G. J. Mendel předznamenává podobu této letošní akce. Oslavíme i Mezinárodní den psů, a to krásným dárkem pro naše čtyřnohé parťáky. Otvíráme agility hřiště, kde si psi po prohlídce zoo mohou navolno zaběhat a trochu se vydovádět. Slavnostní otevření bude spojeno ukázkou pracovních psů, workshopem na výrobu hraček, soutěží o „nej“ zoo psa, přednáškou veterináře o psích neduzích a výcvikem psů. To vše se odehraje v Indiánské vesničce v horní části zoo.      

Samozřejmě nesmí chybět speciální komentovaná krmení a setkání, tentokrát u zmije obecné, medvěda kamčatského i ledního, skunka pruhovaného, alpak, velbloudů, žiraf, lvů a dalších zástupců zvířecí říše. Představíme vám i náš zbrusu nový sovinec.

Den adoptivních rodičů a sponzorů je naším poděkováním za jejich podporu. Proto budou mít vstup do zoo zdarma. Přijít však můžete všichni a my se na vás těšíme.