30 let Divadla Continuo: Setkání s hosty festivalu - Divadlo Archa

23.9.2022, 18:00 – 20:00

Hosty festivalu 30 let Divadla Continuo jsou dvě výrazné osobnosti světového divadla, Roberta Carreri, herečka souboru Odin Teatret a Leszek Madzik, režisér a umělecký vedoucí divadla Scena Plastyczna, KUL. 

30 let Divadla Continuo: Setkání s hosty festivalu - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

Setkání s nimi na konci 80. a začátkem 90. let výrazně ovlivnilo a inspirovalo formování a podobu souboru Divadla Continuo. Diskuzi s Robertou Carreri, Leskem Madzikem, Pavlem Štouračem a dalšími hosty festivalu povede Martina Pecková Černá.

Roberta Carreri, Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, Holstebro, Dánsko
Herečka, učitelka, spisovatelka a organizátorka. Od roku 1974 je členkou Odin Teatret, Holstebro, Dánsko. Roberta Carreri se účastnila ISTA (Mezinárodní školy divadelní antropologie) od jejího počátku v roce 1980 a přišla tak do kontaktu se scénickými technikami z Japonska, Indie, Bali a Číny. To ovlivnilo její hereckou a pedagogickou práci. V letech 1980 až 1986 studovala u japonských mistrů, jako jsou Katsuko Azuma (tanečnice Nihon Buyo), Natsu Nakajima a Kazuo Ohno (tanečníci Butó). Pořádá workshopy pro herce po celém světě. Organizuje a vede každoroční mezinárodní workshop Odin Week Festival v Holstebru i v zahraničí. Roberta Carreri je také autorkou knihy Tracce (vydáno v roce 2007) v níž znovu oživuje nejdůležitější aspekty svého divadelního života – své školení, pedagogiku a svůj příběh herečky Odin Teatret. Její články byly publikovány v časopisech jako New Theatre Quarterly, Teatro e Storia, Máscara, The Open Page, Peripeti a Performance Research.

Leszek Mądzik, Scena Plastyczna KUL, Lublin, Polsko
Scénograf, režisér, výtvarník, fotograf. Profesor na fakultě scénografie Akademie výtvarných umění v Lublinu. Zakladatel a režisér Scena Plastyczna KUL (od roku 1969). Autor plakátů a knižní grafiky. Jeden z nejvšestrannějších polských umělců, známý ve světě svým sugestivním a nezaměnitelným stylem. Se svými autorskými představeními se zúčastnil několika desítek mezinárodních divadelních festivalů a výstav. Je držitelem mnoha prestižních ocenění. Je také autorem scénických návrhů na polských, portugalských, francouzských a německých scénách. Na pozvání univerzit a uměleckých škol vedl kurzy se studenty a pořádal s nimi výstavy, mimo jiné v Helsinkách, Berlíně, Amsterdamu, Washingtonu, San Francisku, Hamburku, Lyonu a Praze.