Na útěku - Divadlo Horní Počernice

29.9.2022, 19:30 – 21:00

Na výpadovce v noci čekají dvě ne zcela tradiční stopařky. Asi čtyřicetiletá lehce upjatá Margot, která utekla z oslavy osmnáctých narozenin své dcery a jejího útěku si pravděpodobně nevšimne ani manžel.  

Na útěku - Divadlo Horní Počernice
  • Adresa:
    Votuzská 379/11
    Praha 9 193 00

A o generaci starší Claude, která v rozšafném župánku s lehkostí gengstrů utíká z domova důchodců a žene se za životem plným dobrodružství a milostných románků, které ještě nutně musí prožít.

Není nic, co by tyto ženy spojovalo. Z původního hašteření o první zastavené auto se postupně zrodí nápad na společný útěk od zažitých stereotypů, který spojí jejich cesty dohromady. A právě společná cesta mezi nimi vytvoří nádherný vztah. Chvílemi pravda pořádně výbušný, plný zvratů, hádek a konfrontací, ale jindy zase plný tichého porozumění. Tyto dvě absolutně rozdílné ženy si vzájemně zrcadlí chyby i těžkosti, se kterými se musí ve svých životech vypořádat. A dělají to s obrovským nadhledem a humorem, protože až na cestě zjistí, jak jsou vlastně silné. Hra je úžasnou příležitostí pro obě hlavní představitelky, jiskří laskavým pravdivým humorem a lidskostí.

Autor pořadu: Pierre Palmade, Christophe Duthuron
Režie: Jakub Nvota
Produkce: Komorní divadlo Kalich
Hrají: Carmen Mayerová, Tereza Kostková