Tak tiše až - divadlo Komedie

INTIMNÍ KOMORNÍ OPERA O ŽENĚ, KTERÁ SE ROZHODLA, ŽE VEŘEJNĚ VYPOVÍ VŠE, CO SE JÍ STALO VE CHVÍLI, KDY SE Z DÍTĚTE PROMĚŇOVALA V DÍVKU.

Tak tiše až - divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00

Dětství by mělo být nedotknutelné. Plné imaginace, čistoty, lásky a hravosti. Někdy však dojde k události, která navždy poznamená život dítěte. 

Sněží. / Už léta nesněžilo. / Být vločkou… / a nebýt, / nemít tělo.“ Toto jsou první slova libreta Jany Šrámkové. S mrazivou přesností vystihují pocity dětí a dospívajících, kteří si prošli různou formou traumatu. Snaha zbavit se tělesnosti je signifikantní. Co se děje v hlavě hrdinky, než předstoupí před soudce a ukáže na pachatele? Nezačne se topit ve víru vlastních vzpomínek? Dokáže pochopit samu sebe skrze své dětské já? Dokáže odpustit sobě i jiným?

Tak tiše až je již druhou spoluprací tanečního a divadelního souboru Spitfire Company s Orchestrem Berg zabývajícím se soudobou hudbou. K projektu byla přizvána mezzosopranistka Markéta Cukrová, která je pro svou neobyčejnou všestrannost a cit pro styl vyhledávanou interpretkou hudby od středověku po 21. století.

Projekt je podpořen z finančních mechanismů EHP a Norska 2014-2021. Projekt dále podpořilo Ministerstvo kultury ČR, Hl. město Praha, Státní fond kultury ČR, Praha 1, Partnerství OSA.
Hl. město Praha podpořilo projekty Spitfire Company v roce 2022 - 2023 víceletým grantem v částce 1 700 000 Kč ročně.

PREMIÉRY 5. a 6. 9. 2022 v Komedii.