Czardashians – koncert - Divadlo Apropo

8.8.2022, 19:00 – 21:00

Náhodným setkáním klezmerových a balkánských muzikantů baskujících na Kampě, v září 2011 vznikla Romba. Po ROMsko-BAlkanských začatcích, repertoár přes Moravu a Slovensko zahrnuje čím dál více slovanské muziky. 

balkanSKA, ciganSKA, slovanSKA
V podání Romby tak zazní i polská, ruská, ukrajinská či rusínská muzika. Časem ubývá sedmi osminových rytmů a hudební výraz kapela tvoří jednoduchými čardášovými rytmy, občas se blížícími nefalšovanému SKA. V našem podání, stále častěji zní i tanga, která muzikanti naprosto miluji.
Základní sestavu kapely činí: Saša Weedowitch (kytara, zpěv), Roberto Lombino (harmonika, zpěv), Vojtěch Pošmourný (housle, zpěv), Gyulla Banga (klavesy/bas, zpěv), Adam Krejčí (bicí).
S Rombou celkem pravidelně vystupují i hosté ze Slovenska: Leoš Farkaš (housle – Lúčnica), Tono Guth (perkuse – La3no Cubano), Sasha Mamaev (perkuse, zpěv, rap – Gonsofus), Zuzana Bindová (zpěv).
Romba vystupovala na různých domácích i zahraničních festiválech jako jsou: Letní Letná, Bratislava Street Art Festival, Ferrara Buskers Festival, Drienok, Barevny planeta a další
 
Koncert je součástí “Malostranských večerů pod širým nebem” – vstupné dobrovolné