In Vino Hostivice 2022: Jedinečná přehlídka vína kousek od Prahy

12.8.2022, 14:00 – 13.8.2022, 23:00

Již osmým rokem propojí festival In Vino Hostivice výborná vína s gastronomickými a kulturními zážitky. I letos se máte na co těšit!

Hostivický festival vína poodhaluje program na rok 2022

Osmý ročník degustačních večerů a skvělé zábavy odstartuje v pátek 12. srpna v srdci Hostivice na Husově náměstí. Od 14 hodin zde budete mít jedinečnou příležitost ochutnat vína od dvou desítek renomovaných vinařů z Čech a Moravy, kteří reprezentují to nejlepší na tuzemském trhu. Chybět nebudou ani vzorky vína ze sousedních zemí i daleké exotiky.  Kromě koštování dobrého vína se samozřejmě můžete těšit také na celou řadu speciálních pochutin a delikates, které ladí s vínem a které umocní váš gastronomický zážitek.

Novinka festivalu

Letos už žádné žetony! Nově k ochutnávání vína bude sloužit oficiální degustační sklenka, která se pro tento rok může pochlubit originální pískovanou (nesmývatelnou) dekorací. Do jiné skleničky vám vinaři nenalejí. Tato sklenka plná zábavy bude k dispozici na stánku MKSH nebo přímo u vinařů za poplatek ve výši 200 Kč. Tím odpadne dlouhé čekání ve frontě na žetony. Zakoupení skleničky nám pomůžete udržet vysokou úroveň festivalu a možnost jej navštívit bez vstupného. Degustace se platí jednotlivým vinařům v hotovosti.

Kultura jak víno

V pátek hudební doprovod obstará stálice hostivického podia skupina Lety Mimo, která zde odhalí svou druhou muzikantskou tvář – a sice zahraje unplugged, kam přizvali violoncellistku Anna Sauce. Po nich se na pódiu představí legendární Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří nás vrátí do časů noblesy a swingu. Na závěr pátečního programu vystoupí skupina I.V.M., kde se návštěvníkům představí Svatopluk Hřebačka z Vinařství Hřebačka v roli hráče na akustickou kytaru – jeho stánek s vínem ale určitě také nesmíte minout.

Na sobotní odpolední program připravujeme skvělé umělce Petra Macháčka a Dášu Zázvůrkovou. Ti představí program s názvem Koncert v barvách Semaforu, kde zahrají spoustu známých šlágrů jmenovaného divadla. V 19 hodin na pódiu přivítáme Věru Martinovou, která nás svým zpěvem zavede až na vrcholky hor. Ve 21 hodin nás svými skvělými texty a nakažlivými rytmy přivítá skupina The Tap Tap. Kapela složená ze studentů a absolventů Jedličkova ústavu v Praze. Na závěr pak nebude chybět ani tradiční host kapela Bůhví v čele s frontmanem Martinem Hrubým, kteří dvoudenní slavnosti vína završí.

„Festival se každoročně těší velkému zájmu návštěvníků, což nás samozřejmě nesmírně těší a také zavazuje k tomu, abychom nezklamali a ve jménu udržení dobré pověsti nabídli stejný, ne-li lepší standard. Jsme rádi, že i letos můžeme vedle tradiční skvělé ochutnávky vína a řady speciálních delikates nabídnout kvalitní doprovodný program v čele s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers“ říká Jan Černý, ředitel MKSH a pořadatel akce.

Své místo na festivalu mají tradičně i děti, pro které bude na místě připraven zábavný program. Vaše ratolesti se mohou těšit na speciální hrací scénu se skákadly a vodní zorbing, oblíbenou keramicko-výtvarnou dílnu a na základě pozitivních zkušeností z podobně laděných akcí v minulosti chybět nebudou ani nafukovací balónky nejrůznějších tvarů a pohádkových postaviček.

Milí příznivci festivalu a milovníci vína, vycházka za vínem začíná v pátek 12. srpna 2021
od 14 hodin. Přijďte a užijte si s námi 8. ročník In vino Hostivice plnými doušky!