Asian Flea Market & TOKYO STREET FOOD FESTIVAL - Café SOFA

24.9.2022, 9:00 – 22:00

Každý měsíc se před chrámem Osu Kannon v Nagoji koná legendární blešák. Chtěli bychom zkusit udělat něco podobného i u nás. Máte doma spoustu čajových konviček, japonských nebo čínských svitků, mističek, talířků nebo snad kimon a samurajského brnění ? Co třeba nejaká katana ? Tak to naložte na džinrikšu a přifrčte do Cafe Sofa udělat radost jiným a prodat to, co už nechcete nebo nepotřebujete. A nebo naopak nakoupit to, co vám ve sbírkách chybí.

Oblečte se do yukaty (bude možnost si zapůjčit na místě), a vydejte se na cestu v čase a prostoru. Připravili jsme pro vás totiž něco nevídaného. Každá část naší budovy a přilehlých pozemků, se změní na různé Tokijské čtvrti a nabídne tak velmi pestrý nejen japonský streetfood. Připravte se na cestu do Jokohamy, přístavu jižně od Tokia, kde je největší čínská čtvrť v Japonsku. Nabídne nejen čínský streetfood, ale také skvělé míchané nápoje a také se projdete uličkou rozkvetlých sakur. Cafe Sofa se změní na čtvrť Omotesando. Velmi šik čtvrť, plnou kaváren a cukráren. Budou se na vás valit všemožné druhy moči koláčků, matchi a japonská káva poteče proudem. Bude také pár druhů japonského pečiva z legendární Tokyo Bakery. Venku hned vedle Omotesando vyroste ulice, jako vystřižená ze čtvrti Asakusa. Plápolající barevné vlajky nobori pouličních restaurací budou ideálním zákoutím pro fotky jako z Tokia. Tam si zajdete na takoyaki, okonomiyaki, sladké vafle taiyaki, pražené nudle yakisoba a mnoho dalšího.
Nakoupit pak můžete v uličce před chrámem hromady asijských potřebných i nepotřebných věciček. Na blešáku se bude platit pouze v hotovosti. Na festivalu bude festivalová měna v podobě totoráků. Těšit se můžete také na stánek s japonskými vonnými tyčinkami.

 

Kde: Praha, Cafe Sofa, Evropská 2690/17, 160 00 Praha 6