Evropský unikát – Ledové království v Rožnově pod Radhoštěm

19.7.2022, 12:00 – 30.9.2022, 16:00

Unikátní výstava, která je za speciálních podmínek v provozu i v letních měsících. Otevřeno do venkovní teploty +30°C. V galerii je trvale udržovaná teplota kolem -5 °C a návštěvníci dostávají k zapůjčení termoochranu proti prochladnutí.

Popis prohlídky

Prohlídka výstavy začíná již v prostorách Pokladny.  Zde probíhá prodejní výstava keramiky Denisy Hýskové, (autorky ledové sochy „Mořská panna“), která je doplněna o veselé obrazy žáků z rožnovské ZŠ 5.května, na téma „Jak se chytají vločky“.

Po úvodní prohlídce v prostorách pokladny se návštěvníků ujme průvodce. Přivítá je, upozorní na aktuální teplotu v Ledové galerii, a zapůjčí termopláště. (Kdo chce, může si zakoupit i jednorázovou čepici a vlastní termofólii.) Poté se celá skupina přesune do vedlejší budovy Ledové galerie, kde průvodce seznámí návštěvníky s historií Ledového království a podá informace k jednotlivým sochám, vhodným fotobodům, i základní technické informace, které návštěvníky zajímají.

Po prohlídce se většina návštěvníků fotí na již tradičním Ledovém trůnu.

Součástí galerie je ledový bar, kde na závěr dospělí dostávají zdarma studený drink do pohárku z ledu (ice glass). Ledově vychlazená medovina na -5 °C (teplota galerie) v ledové „štamprli“ je opravdu nevšední zážitek.

Posledním velkým zážitkem je přechod z -5 °C do venkovního prostředí např. +20°C. Tento pozitivní tepelný šok vyvolává druhý „wow efekt“ a většinu návštěvníků automaticky rozesměje. 

www.ledovekralovstvi.cz/

Otevírací doba galerie

1.5. do 30.10. 2022

PO – ST zavřeno
ČT – PÁ 12-16
SO – NE 10-12, 13-16

Místo výstavy: Palackého 455, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm