Léto ve Sladovně, největší galerii pro děti a jejich dospělé v ČR

1.7.2022 – 31.8.2022, 23:59

Svět mravenců, animace, kouzelný prostor pro nejmenší, ale i dobrodružná cesta galerií čekají v létě návštěvníky písecké galerie Sladovna
Srdečně všechny zveme na letní prázdniny! Posílili jsme lektorský tým a upravili otevírací dobu tak, aby byli malí i velcí návštěvníci co nejspokojenější a mohli si naplno užít celých 2500 m2 výstavního prostoru nabitého zábavou a poznáním.

Cena vstupenky: 100 Kč

Novinku představuje výstava Jan A jaK dál, zahájená v polovině května, která nabízí nevšední cestu běžně nepřístupnými prostory galerie, životem a myšlenkami Jana Amose Komenského. Děti i dospělí dostanou možnost poznat Amose jako malé dítě a porovnat jeho životní cestu se sebou samým. Jan A jaK dál zabaví všechny od 6 let, na své si přijdou menší děti, teenageři i dospělí.

Nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším prostorem je bezpochyby Mraveniště, ve kterém se mohou děti stát mravenci a vyřádit se v obrovském bludišti plném prolézaček, tunelů a skluzavek. Poznají zde také, kam patří mravenčí vajíčka nebo kde sídlí královna. Na nejmenší děti – od 0 do 6 let – čeká kouzelný barevný prostor Pilařiště. V profesionálně vybaveném Animáriu učaruje kouzlo animace každému, bez ohledu na věk či technické dovednosti. Tajemství ilustrovaných knih objeví všichni začínající i zkušení čtenáři v Hnízdě ilustrace a díky hravé výstavě Zachuchleno se ocitnete ve světě CHUCHLA, postavičky z oceněné počítačové hry.

Ani na dospělé se nezapomíná – ti si mohou užít trochu klasické kultury v rámci cyklu výstav Umění žije v Malé galerii Sladovny, kde momentálně vystavuje akademický malíř Jan Paul. Jeden z prostorů rovněž zdobí expozice věnovaná životu a dílu slavného ilustrátora a píseckého rodáka Radka Pilaře. Vstup do obou výstav je v případě zakoupení jakékoli jiné vstupenky zdarma. Výlet do Písku pak mohou rodiny završit posezením u řeky Otavy v kavárně Balzám, která se nachází přímo v budově galerie.

V období letních prázdniny má Sladovna otevřeno denně od 9 do 18 hodin. „Pro návštěvníky je komfortnější, když si zakoupí vstupenku předem na našich webových stránkách. Vyhnou se tak dlouhému čekání na recepci a možnému zklamání v případě naplněné kapacity. Snažíme se na letní prázdniny návštěvníkům co nejvíce usnadnit nutné úkony před vstupem do galerie, aby nic nerušilo jejich zážitky z výstav,“ upřesňuje provozní ředitel Petr Brůha.