Země Keltů pořádá Dny řemesel

5.7.2022, 10:00 – 10.7.2022, 17:00

Od úterý 5. července do neděle 10. července budete moci při návštěvě skanzenu nahlédnout do keltského života. Každý den bude tematicky zaměřený na jiné řemeslo.

Cena vstupenky: 90, 130, 160, 380 Kč

Dny řemesel zahájíme už v sobotu 2. července, kdy zapálíme milíř.

V úterý se těšte na řezbáře a tesaře, kteří vám představí své umění, budete se jim moci dívat při práci pod ruce a pak si třeba i něco krásného koupit.

Středeční program je věnován keramice, kdy poznáte různé techniky zpracování hlíny a budete sledovat proces výroby nádob od hroudičky bláta až po hrnek na pití. Čeká vás dětská dílnička na výrobu amuletů, které si budete moci odnést, nebo rovnou obětovat ve svatyňce. Proběhne výpal keramiky ve dvoukomorové peci, přednáška o historii hrnčířského řemesla s ukázkami replik zajímavých nálezů z ČR i komentovaná prohlídka dvorce hrnčíře.

Čtvrtek se ponese v duchu výroby textilu: uvidíte různé keltské textilní techniky včetně tkaní na stávku a barvení vlny.

A od pátku do neděle se zaměříme na metalurgii. Přítomný bude bronzíř i kovář, dozvíte se a dokonce i uvidíte, jak se lijí a vyrážejí mince či dokonce jak ze z malachitu získává měď. Bude se také tavit železná ruda a hutnit železná houba.

Každý den bude možné nahlédnout i do keltské kuchyně a účastnit se komentovaných prohlídek. Hlad a žízeň zaženete v hostinci U Dubového Kelta.

Země Keltů se na vás už těší!

Více zde: https://www.facebook.com/events/5180954785332862