MERKÁDO Latinská Amerika

23.6.2022, 10:00 – 24.6.2022, 21:00

Festival Merkádo promění ve čtvrtek 23. a v pátek 24. června náměstí Jiřího z Poděbrad v LATINSKOU AMERIKU. 

9. ročník festivalu Merkádo - Latinská Amerika na Jiřáku bude o latinskoamerický trzích, hudebním program ale i o Amazonii!

LETOS PRO AMAZONII

Letošní ročník věnujeme Amazonii a záchraně pralesa. Zopakujeme tetovací happening "KUS KŮŽE PRO AMAZONII", kde nebudou chybět významná jména české hand poke scény. 
V předvečer festivalu proběhne v prostoru ZE-MĚ ve Vršovicích diskuze na téma Moudrost Amazonie, kterou spolupořádané s Českou psychedelickou společností.

 

KULTURNÍ PROGRAM

 
nebudou chybět workshopy tance, mexičtí Mariachi, taneční show samby, brazilská capoeira v podání Axé Capoeira nebo kubánská salsa v podání hudebního uskupení Pragasón.
Pro děti je připravena každý den mexická Piňata se sladkostmi.
 

CO NAJDETE NA TRZÍCH

 
Na Merkádu budou v nabídce nejrůznější produkty, které k Latinské Americe patří - od výběrové kávy, maté, koření, exotického ovoce přes originální oblečení, bižuterii, houpací sítě, rukodělné indiánské výrobky z Mexika, Ekvádoru, Chile, Kolumbie či Peru. Přímo na místě budou latinoameričané připravovat dle typické pokrmy ze svých rodných zemí. Návštěvníci ochutnají peruánské anticuchos, kolumbijské empanadas, mexické tacos, brazilská feijoada, cukrovinky s “dulce de leche” nebo známé “tex-mex”. Zastoupeny budou i vybrané bary s typickými drinky: peruánský nápoj pisco sour, brazilská caipirinhu nebo pivní drink michelada.
V nabídce bude i široká škála jihoamerických vín z Chile, Argentiny, či Per
-Vstup je volný-
 
Akci Merkádo - Latinskoamerické trhy na Jiřáku pořádá od roku 2014 spolek Merkádo, z. s. ve spolupráci s Městskou částí Praha 3.
 
Akci oficiálně podporují Velvyslanectví Peru, Mexika, Argentiny, Brazílie a Chile.