Kovozávody Semily hravě i zdravě

10.6.2022 – 28.8.2022, 23:59

Výstava retro hraček a výrobků proslulé továrny s dětskou hernou (stavebnice Seva apod.) a letní soutěží. Vernisáž se koná ve čtvrtek 9. 6. od 17:00 hod.

Cena vstupenky: 40, 60 Kč

V prostorech Regionálního muzea Mělník se představí největší soukromá sbírka artiklů napříč výrobním portfoliem někdejšího výrobce "Kovozávody Semily", datovaná z let 1955 - 1993. Sbírka zahrnuje stavebnice a skládačky (Seva, Seko, Alfa, Kombi, Disco, aj.), plastové mozaiky (Mosaic Color, Mosaic Maxi), společenské a didaktické hry (Ukaž, co víš; Znáš odpověď, aj.), magnetické mozaiky (Klobouk dolů, mozaika Brouček, Počty a hry s magnety, fema, aj.), ale také hračky do vody (Akvaball, stříkací pistolky, delfín Filip, aj.). Mezi další výrobní speciality neodmyslitelně patří i Upomínkové televizorky s fotogalerií pohádek a známých míst nejen v ČR, ale i Evropě, magická tabulka Grafo, Monty system aj.

Soukromá sbírka Petra Šimra (který je autorem konceptu Svět kostiček) byla oficiálně uznána jako největší sbírka v ČR a zapsána do databáze rekordů a kuriozit u agentury Dobrý den (Pelhřimov) s více než 160 různými artikly reprezentujícími značku výrobce KZ Semily.

Součástí výstavy bude i dětská herna s kostičkami SEVA, Seko, Mosaic Maxi a Disco. Také bude zařazena desková společenská hra "Ukaž co víš". Nebude chybět soutěžní kvíz o super ceny.

Více na www.muzeum-melnik.cz