Prague City Swim

18.6.2022, 9:00 – 18:00

Čtvrtý ročník charitativního závodu Prague City Swim se letos koná v sobotu 18. června na Střeleckém ostrově v Praze. Spolek ALSA zve nejen rekreační a profesionální plavce a nadšence do paddleboardingu, ale také firemní či kamarádské týmy a fanoušky, aby poměřili síly mezi sebou a zástupci z řad známých osobností a předních českých sportovců.

Cena vstupenky: 199 Kč

 „Plav pomáhat“ je tradiční motto závodu, jehož účastníci podpoří pacienty s amyotrofickou laterální sklerózou – ALS. ALS je neurologické onemocnění způsobující postupnou degeneraci buněk, které ovládají pohyblivost svalů a neexistuje na něj žádná kausální léčba. Nemocní přicházejí postupně o veškerý pohyb na těle, nakonec jim zůstávají pouze pohyby očí.

Letos mohou plavci zvolit kratší (600 m), nebo delší (1650 m – kolem celého ostrova) závodní trať. Na nejkratší trase (200 m) mohou své plavecké dovednosti předvést děti. Stejně dlouhý úsek Vltavy je vyčleněn pacientům s ALS, kteří poplují položení na paddleboardu. Pacientský závod je zároveň jednou z nejemotivnějších částí celé akce. Závodníky na paddleboardu a týmovém megaboardu čeká příjemná jízda kolem celého ostrova (1650 m). Registrovat do závodu se lze na www.praguecityswim.cz. Na e-shopu spolku ALSA bude opět možné zakoupit dárkovou poukázku na startovné.

Na akci se účastníci mohou potkat s moderátorkami Danielou Písařovicovou a Kateřinou Nekolnou, bratry Tomášem a Davidem Svobodovými nebo plavkyní Simonou Kubovou. Celý den je plánovaný doprovodný program a po skončení závodu bude hrát kapela Hitfakers. Hlavním partnerem závodu je Philips Foundation.