Mind Body Studies (MBS), jak pomoci dětem s neuro problémy

19.5.2022, 17:00 – 22.5.2022, 22:00

Seminář pro rodiče, pečující, sociální pracovnice Rané péče, učitelky, asistentky. POČET MÍST OMEZEN.

19. 5.

 online, přesný čas se domluví se všemi účastníky:
Seznámení s MBS Feldenkrais metodou – pohybovým učením, důležitými milníky, principy rozvoje dítěte ve všech jeho systémech na základě neurovědy, vše doprovázeno ukázkami z praxe. Jak povýšit hru na učení dítěte a jeho nervové soustavy, jak zlepšit jeho psychomotorický vývoj. Pohyb je život, je vše, tudíž pohybem ovlivníme nejen motorické funkce, senzoriku, ale i rozumové dovednosti či emoce.

21. 5. - Praha

Bloudivý nerv - práce s parasympatickým systémem, stimulace bloudivého nervu. Některým pomáhá u záchvatů či jako prevence, některým od bolesti, některým na lepší trávení.
Dotek - jaké typy doteků máme, jak dotekem učit.
Oči - oči jako součást funkčního pohybu, oči jako brzda, oči jako indikátor neuro problému.
Vím, co vás/nás trápí, proto zmiňuji vše, jak toto učení, v kterých situacích použít a jak pomůže (vč. zácpy či některých forem epilepsie).
Společné pohybové učení. Pohyb se nejlépe učí vlastním prožitým pohybem. Veškerá pohybová cvičení zaměřená na využití u dětí. 15 minutová přestávka.
Malý domácí úkol pro lepší zapamatování a přenesení naučeného do života s dítětem.

22. 5. - Praha

společné pohybové učení, shrnutí a diskuze k domácímu úkolu.
Konzultace dětí, společné cvičení s dětmi - upraveno dle zájmu účastníků, není v ceně semináře.
Cena semináře: 3.500,- Kč, 30 min. konzultace 600 Kč, skupinové cvičení s dětmi 400 Kč/ hod.
Možnost levného přespání.

Přihlášení přes zprávy s vašimi fakturačními údaji a krátce, kolik let je vašemu dítěti, jakou má diagnozu, příp. co vás nejvíce trápí. Nebo do e-mailu mbsfeldenkrais(zavináč)gmail.com
O lektorce: Bc. Iveta Varmusová je absolventkou základního a pokročilého výcviku u MBS Academy dr. Feldenkrais Heritage, absolventkou výcviku Práce s dětmi dle metod FM, ABM s Nancy Aberle, absolventou výcviku Movement Lesson u Michelle Turner, vedle Michelle strávila přes 100 hodin při její práci s dětmi. Absolvovala také výcvik na kranio-sakrální terapii u Radka Neškrabala BCST.

Má mnoho dalších kurzů na rozvoj dětí s postižením. To vše spojuje i s vlastními postřehy a zkušenosti z praxe a i z vlastního života maminky dítěte s těžkou formou DMO.
Specializuje se hodně na oči, emoce a sílu doteku.
Seminář učí 7 let a neustále ho piluje a doplňuje o poznatky neurovědy.