Navštivte unikátní muzeum starožitných kočárků v Náchodě

15.5.2022, 9:00 – 15.9.2022, 17:00

Největší a nejzajímavější soukromé muzeum Kočárků panenek a patentních listin na ploše 360 m2 v Náchodě. Muzeum prezentuje jako jediné v Evropě vývoj kočárků ve světě od roku 1760 po rok 1975. V obrazové části jsou vystaveny originály patentních listin související s vývojem kočárků,military, ponorek a jiné. 

Cena vstupenky: Dospělý 100,- Kč, Děti 70,- Kč

Každý z nás se v minulosti s dětským kočárkem důvěrně setkal… Dnes si můžete své vzpomínky osvěžit a potěšit se nádherou těchto starožitných kočárků. V našem muzeu můžete obdivovat vývojovou řadu dětských kočárků, vyrobených v období let cca 1760 až 1970. Je jich již dvě stovky a přibývají další. Výstava kočárků je doplněna v druhém podlaží také houpacími koni, koloběžkami, kolíbkami či sáňkami apod. Expozici doprovázejí i dobové dekorace jako jsou panenky, hračky, pokojíčky nebo různé technickými zajímavosti – především v podobě originálních výrobních patentů.

Před rokem 2014 jsme měli možnost prezentovat svoji sbírku, budovanou od poloviny 90. let 20. století, na ojedinělých výstavách vždy jako část a nikoliv jako celek. Proto jsme se rozhodli využít možnosti přestavby budovy v centru Náchoda a věnovat ji přímo tomuto projektu. Tímto se nám splnilo naše přání předvést celou naši rozsáhlou sbírku jako celek a nabídnout ji návštěvníkům ke shlédnutí. Naším cílem je doplňovat sbírky o výjimečné exponáty z celého světa ať již vyráběné sériově, kusově, nebo takové, které zůstaly svým jedinečným řešením pouze na papíře.

Otevírací doba

Denně od 10.00 do 16.00 hodin v sezóně od 15. května do 15. září. Můžete si také dohodnout datum a čas individuální návštěvy.