Večer na psích dostizích - Činoherní klub

12.9.2023, 19:30 – 21:30

Má to být velký večer. Po večeři s bráchou sezval Carl k sobě do bytu kámoše z autodílny, se kterými založili čtyřčlenný syndikát a složili se na dostihového psa – každý jednu nohu. „Jejich holka“ má dneska první závod a může jenom mile překvapit. S nevítaným návštěvníkem ale vezmou události nečekaný směr.

Večer na psích dostizích - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Jak se může zvrhnout jedna taková neškodná pakárna? Co můžeme ovlivnit a s čím nenaděláme nic? Máme právo vzít spravedlnost do svých rukou, když se svět netočí podle našich představ? Kam až ustoupit a kdy je správné nemlčet – a ozvat se? A jak rozlišit, kdy jde jen o prachy a kdy možná o život?

Hra o jednom absurdním podniku, o tom, jak je nebezpečné uzavírat se v bublinách, a o velké touze aspoň někdy něco v životě vyhrát.

Matt Charman je britský dramatik, scenárista a producent. Za původní scénář k filmu Stevena Spielberga MOST ŠPIONŮ (2015) byl nominovaný na Oscara. Deset let předtím by si na něj patrně nikdo nevsadil: myl auta v autodílně a zapisoval si útržky rozhovorů, které zaslechl. Tak vznikla jeho první hra VEČER NA PSÍCH DOSTIZÍCH, kterou přihlásil do soutěže pro začínající dramatiky. A mezi 700 dalšími – vyhrál.

Těšit se můžete na Vasila Fridricha, Šimona Krupu, Martina Fingera, Ondřeje Malého a Jana Holíka.

www.cinoherniklub.cz