Izraelské klavírní trio Shalosh se vrací do Prahy

6.6.2022, 19:30 – 21:00

Repertoár vynikajícího alba Broken Balance představí Shalosh už 6. června v pražské Novoměstské radnice.

Cena vstupenky: 300 Kč

Program koncertu zaručuje pro Shalosh typickou pestrost. Od něžných balad pro momenty dramatické a energické, při kterých jazzové pianové trio evokuje spíše nápřah rockové kapely. Ostatně skupina kromě vlastních, melodicky nápaditých a společně podepsaných kompozic neváhá hrát ani svéráznou úpravu skladby od grungeové legendy Nirvana nebo se nechat inspirovat Davidem Bowiem. Mezi vlivy, ze kterých čerpají, řadí členové Shalosh vedle jazzu a rocku i klasiku, elektroniku či hudební tradice africké a samozřejmě blízkovýchodní.

Shalosh začali vystupovat už v nultých letech, pak ale cesty za zkušenou zavedly muzikanty do různých světových končin, v 2013 se dali znovu dohromady. Trio považují „nikoliv za kapelu, ale za životní poslání“. Kritiku i fanoušky nadchli hned svým debutem The Bell Garden (2014), které izraelský deník Israel Hayom vyhlásil albem roku. Na prvotinu už stihli navázat dalšími třemi umělecky i posluchačsky úspěšnými tituly.

I když k jedné personální změně v minulosti došlo, konkrétně na postu kontrabasisty, Shalosh stále tvoří dlouholetí, dokonale sžití kamarádi, kteří se znají doslova od školy. I v Praze zahraje trio v ustáleném obsazení Gadi Stern – piano, David Michaeli – kontrabas a Matan Assayag – bicí nástroje.

Koncert je součástí koncertní série Jazz Meets World.