Festival mini se blíží! Proběhne v hale 13 v holešovické Pražské tržnici se představí devadesátka českých a slovenských vystavovatelů

22.4.2022 – 23.4.2022, 23:59

Letošní jarní edice Festivalu mini se nezadržitelně blíží. Proběhne v krásné hale 13 v holešovické Pražské tržnici a představí devadesátku českých a slovenských vystavovatelů s vybranou nabídkou ze světa módy, hraček, knížek, šperků, kosmetiky, nábytku a doplňků jak pro děti, tak i jejich rodiče.

Půvabný vizuál vytvořila ilustrátorka a umělkyně Eva Volfová, autorka úspěšných dětských knih, která pro své ilustrace stejně jako ve své volné tvorbě používá techniku vyšívání. Obrázek dvou holčiček symbolizuje dětství s jeho bezstarostnou hravostí a radostí z pohybu. Na festivalu si děti obojího užijí dosyta, např. v hracím koutku značky Utukutu, v zahradních domcích od Domky a na jízdní dráze Skibi anebo přímo na stáncích, např. značky Totemo nebo Postav si město.

Vystavovatelé, mezi nimiž se představí řada nových značek, pro návštěvníky chystají nekonečno krásných novinek. Módní kousky pro malé i velké připravily např. značky Shark in the Park, Bavleg, Kidmess, Siben, Wildmoon nebo Wolfkids. Stylové kojící oblečení představí slovenská Linen Zoya, francouzská Tajine Banane nebo české Big Bros., Koime a J’amys. Boty pro malé i velké nabídne jak česká značka Sabina Rich, tak vyhlášený obchod Little Shoes.

Z dřevěných hraček zaujmou vedle již ikonické značky Utukutu např. zvířátka od Aňaňu a poklady od slovinské Oohnoo z Arki. Rájem s hračkami budou pro děti stánky obchodů Kouzelné hračkářství, Mamiee, Kidtown, Mazaná Gréta s myškami Maileg nebo Kulkid se stavebnicí Connetix. Děti i jejich rodiče jistě zaujmou nové české značky jako Totemo, Koda, Smyslík, Krafťáci a Postav si město. Do dětského pokoje si můžete vybrat nábytek od Mimimo, Wooditos, Nebesa z lesa či z obchodu Lavly a doplňky od značek Kotoloč, Lunamies, Elizame, Sis-Home a Emiimio.

Poutavé knihy najdou návštěvníci na stáncích Evy Volfové, nakladatelství Meander, Host nebo Pop-Pap. Rodiče si mohou přijít koupit a nechat podepsat knížku od Kristýny Janáčkové a nakoupit diáře a doplňky od Ani a Lely Geislerových, které na mini budou mít stánek pod značkou Geislerky. Další krásné zápisníky a deníky nabídnou Bloque a Deník malých radostí.

Velmi vyhledávanou kategorií je též kosmetika pro děti a maminky, již na festivalu zastoupí české značky Anela, The Green Theory a Darinčino mýdlo, kanadská bio značka Attitude, obchody Profimed baby a Made for Moms s exkluzivním výběrem zahraničních značek. A jistě neodoláte svíčkám a parfémům od Perfumed Prague, vonným voskům od Bohemian Lab. a porcelánovým skvostům od dvojice beLucky.

Ze Slovenska tentokrát přijede dlouhý zástup pozoruhodných značek. Luxusní šperky pro maminky i jejich děti přiveze Hany Kašičková, módu pro malé i velké nabídnou Linen Zoya, Moie, Vačice, Woollies, Greta & Gaspar a Sestrice s krásnými nosícími šátky a nosítky a originálními doplňky zaujmou Medena a Pikipaki.

A protože je jaro, nemohou na mini chybět květiny, ať už řezané či vyšívané od Lesem anebo v podobě semínek od Vyroste. Ty najdete ve venkovní zóně stejně jako karavan s poklady od Skibi a Tokyobike s jedinečnými japonskými koly nebo Zabublej s českým bublifukem.

Módní návrhářka Josefina Bakošová připraví pro festival svůj projekt Záznam vztahu, který úspěšně realizovala na Expo v Dubaji. Na její šaty budou moci dospělí i děti přišpendlit vzkaz své mamince, který napíšou na kousek látky. Vzniknou tak nové šaty jako výpověď vzácného vztahu.

V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na dílny s kreativním epicentrem Vzletná, vyšívací workshop s ilustrátorkou Evou Volfovou a květinovou dílnu s Lesem, zdobení Lelí’s cupcakes a nanuků Lunar, dílnu vázání uzlů s Evou Vychodilovou a nakladatelstvím Host, bublifukový workshop se Zabublej a cvičení jógy s Little Bubbles. V relaxační food zóně budou na návštěvníky čekat stánky s občerstvením kavárny Etapa, Bistra 8 a značky Rychlovky, vyhlášená káva Flatwhite, laskominy od Lelí’s cupcakes a nanuků Lunar. Zdravé dobroty přiveze Lepší složení, které si navíc pro děti připravilo malý dárek. A stánek Víc než kuchařka představí knihy plné receptů na svačiny a obědy do krabiček. Samozřejmostí je u nás klidová zóna k nakojení a přebalení dětí, jejíž přebalovací pulty vybavil náš partner značka Attitude svými eko plínkami a vlhčenými ubrousky.