Mezinárodní folklorní festival Vsetínský krpec

24.6.2022 – 26.6.2022, 23:59

Mezinárodní folklorní festival Vsetínský krpec je od svého prvního ročníku, který se uskutečnil na přelomu tisíciletí v roce 2000, pořádán ve dvouletých intervalech jako bienále lidové kultury s výjimkou ročníku 2020, který se kvůli pandemii koronaviru nemohl uskutečnit.

Letos se bude konat o posledním červnovém víkendu, od pátku 24. do neděle 26. června.

Této slavnosti folkloru, lidových tradic a umění, která patří mezi největší ve Zlínském kraji, se účastní jak zahraniční, tak české a domácí vsetínské soubory, cimbálové a dechové muziky, které se v průběhu festivalu prezentují v samostatných i komponovaných programových blocích. Během uplynulých ročníků Vsetínský krpec hostil soubory takřka ze všech kontinentů - nejen z Evropy, ale také z Asie, Afriky nebo Ameriky.

Již nyní se můžete těšit na vystoupení profesionální slovenské folklorní těleso SĽUK, které vystoupí ve velkém sále Domu kultury v rámci zahajovacího ceremoniálu v pátek 24. června.

Festival je populární také díky svému pestrému doprovodnému programu s jarmarkem, na který se návštěvníci mohou těšit i letos. Nebude chybět ani oblíbená soutěž o nejlepšího tanečníka valašského odzemku.

Podrobnosti bude možno najít na vlastních festivalových webových stránkách:

www.vsetinskykrpec.cz