Cyklostezka KOLEM JESENÍKU

1.4.2022 – 30.11.2022, 23:59

Cyklostezka – v drtivé většině celkem fádní proužek asfaltu kroutící se krajinou, jenž mívá jediný účel – dostat cyklisty z bodu A do bodu B.

Designér Radek Leskovjan, majitel značky českých ikonických triček UAX!, se ve spolupráci se starostou Jeseníku nad Odrou, Tomášem Machýčkem, starostkou obce Vražné Gabrielou Grzegorzovou a za podpory SFDI a Moravskoslezského kraje rozhodli udělat něco navíc. A tak vznikl unikátní projekt, který nemá ve střední Evropě obdoby. Originální kreslený slovník moravskoslezského nářečí, který vznikl již před 2 lety během spolupráce s MSK, zdobí od druhé poloviny června r. 2021 i novou 4,8 km dlouhou cyklostezku vedoucí z Jeseníku nad Odrou do Vražného.

Nasedněte na kolo a přijeďte se projet kolem Jeseníku. Protáhnete tělo, pokocháte se okolní krajinou a pobavíte se nevšedními výrazy i trefnými obrázky.

Nalaďte se s námi na moravskoslezskou vlnu!

Při projížďce nádhernou místní krajinou se tak cyklisté zábavnou formou dozvědí, co jsou to „štrample“ nebo „bližňata“. Kompletní slovník je hned na 3 místech cyklostezky, po celé její délce jsou pak natištěna samotná hesla.