Kočka na rozpálené plechové střeše - Činoherní klub

22.9.2023, 19:30 – 16.10.2023, 21:30

Manželé Maggie a Brick přijeli na rodinnou usedlost na jižanské plantáži na oslavu narozenin jeho otce, který – zdá se – umírá na rakovinu, ale všichni se tváří, že ne. 

Kočka na rozpálené plechové střeše - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Je dusno; cosi stále visí ve vzduchu a bouřka je v nedohlednu. A každý má nějaké tajemství – nebo alespoň neříká úplnou pravdu.

Jak se vypořádat s tím, když nesplňujeme představy a očekávání druhých? A co když nejsme schopni naplnit ani ta svoje? Co když jsou stará pravidla nefunkční? Všechno pálí, ale přesto je problém pohnout se z místa?

Hra KOČKA NA ROZPÁLENÉ PLECHOVÉ STŘEŠE se řadí mezi novodobou klasiku. Tennessee Williams ji napsal mezi roky 1953 a 1955 a získal za ni mimo jiné Pulitzerovu cenu.

Pro režiséra Martina Čičváka je to druhé setkání s tímto autorem. Navazuje jak na svou inscenaci SKLENĚNÉHO ZVĚŘINCE v bratislavském Divadle Aréna, tak v kontextu Činoherního klubu také na inscenaci Ladislava Smočka TRAMVAJ DO STANICE TOUHA.

V inscenaci hry v překladu Zuzany Joskové uvidíte Annu FialovouJana HájkaNaďu KonvalinkovouVladimíra Kratinu, Gabrielu MíčovouMatěje Dadáka a Pavla Kikinčuka.