Hvězdičky Černé labutě - Divadlo na Vinohradech

20.1.2024, 11:30 – 13:30

Baletní Akademie Adély Pollertové pořádá každoročně představení dětí navštěvujících tuto baletní školu.

Hvězdičky Černé labutě - Divadlo na Vinohradech
  • Adresa:
    Náměstí Míru 1450/7
    Praha 2 120 00

Letos poprvé se k dětem přidají i dospělí, kteří navštěvují kurzy baletu a vystoupění se tak rozroste na velkou Akademii - podívanou pro všechny bez rozdílu věku.
Každý rok máme jiné téma, a tak po Labutím jezeru, Spící krasavici a Louskáčkovi jsme si pro Vás diváky tentokrát nachystali Dona Quijota s podtitulem Pocta Minkusovi. Ludwig Minkus byl rakouský hudební skladatel, dirigent a houslový virtuóz. Skládal především hudbu k baletním představením a jeho spolupráce s choreografem Mariusem Petipou přinesla světu mnoho titulů, které se dodnes uvádějí. Mimo onoho zmíněného Dona Quijota je to například balet La Bayadere, Paqita a další.
Věříme, že si naší Akademii užijete a s námi se budete těšit z výkonů všech našich posluchačů. Vystupovat budou děti od 3 let a naší nejstarší klientce bude…Tanec nezná hranice! Nezná hranice ani politické, ani povětrnostní (horko, zima, déšť, slunce), nezná hranice lidské (velcí, malí, silní, tencí) a už vubec nezná hranice věkové. Tanec je! A je buď špatný nebo dobrý. A my Vám předvedeme tanec/tance v té nejkrásnější podobě - od srdce!