Ježíšek letos přijde z botanické zahrady v Troji

1.12.2021 – 24.12.2021, 23:59

Botanická zahrada hl. m. Prahy i v letošním roce připravuje pro své fanoušky originální vánoční dárky. Pod stromečkem jistě potěší zážitek v podobě dárkové vstupenky do botanické zahrady nebo poukazu na návštěvu vinného sklepa na vinici sv. Kláry. V nabídce botanické zahrady nechybí pozornosti, jako je kvalitní víno z místní produkce, knihy, stolní hry a další drobnosti, které potěší (nejen) příznivce rostlin a přírody vůbec. Pro milovníky vína je možné pořídit rovnou celý vánoční balíček. Dárky mohou zájemci objednat prostřednictvím eshopu, který je novinkou letošního roku a nechat si zaslat na svou adresu nebo vyzvednout při návštěvě botanické zahrady, případně některé zakoupit přímo ve stánku se suvenýry v areálu.

I v letošním roce jsme pro naše fanoušky připravili speciální vánoční nabídku dárků. Dá se říci, že zájemci si u nás vyberou pozornost pro celou svou rodinu či přátele – od stolních her přes módní doplňky a lahve výborného vína až po jedinečné zážitky. Já osobně doporučuji vánoční balíček pro milovníky vína, ve kterém je lahev vína z naší vlastní produkce a dva poukazy na návštěvu našeho vinného sklepa. Pro děti jsme připravili novou vědomostní hru Botanicus, v níž si mohou s rodiči zahrát na zahradníky a botaniky,říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Vánoční poukazy na zážitky z botanické zahrady

Každoroční přemýšlení nad tím, co nadělit blízkým pod stromeček, si můžete ušetřit výběrem z nabídky trojské botanické zahrady. Speciálně pro letošní rok si zde připravili balíček určený milovníkům tekutých hroznů, který obsahuje jednu lahev vína z místní produkce, například šťavnatý Ryzlink rýnský, a dva dárkové poukazy na Nedělní sklep umožňující prohlídku vinného sklepa s výkladem o výrobě vína a s malou degustací na závěr. Vinařský balíček pořídíte za 950 Kč. Poukaz na prohlídku vinného sklepa lze zakoupit i samostatně, a to za 350 Kč. Radost může udělat také zážitek v podobě procházky Botanickou zahradou Praha v příštím roce. Dárková vstupenka stojí 200 Kč a držitele opravňuje k návštěvě venkovních expozic i unikátního tropického skleníku Fata Morgana.

Knihy a hry pro malé i velké zahradníky a botaniky

K nejoblíbenějším dárkům už tradičně patří knihy nebo stolní a společenské hry. Mezi publikacemi botanické zahrady najdete knihy plné rad a tipů pro zahradníky, zahrádkáře i další milovníky přírody. Ať už sáhnete po unikátní knize, která vás provede celým světem pelargonií a poradí, jak je pěstovat, ale i jak je využít v kuchyni, nebo knize plné fotografií nádherných tropických rostlin, se kterými se můžete setkat ve skleníku Fata Morgana, či si necháte vyprávět příběh trojské botanické zahrady, neuděláte chybu. Malé i velké potěší novinky v nabídce botanické zahrady, a to vědomostní a stolní hry. V zahradníky a botaniky se celá rodina může převtělit v rámci unikátní hry Botanicus. Kromě zábavy si dospělí i děti doplní své přírodovědné znalosti. V nabídce her nechybí ani botanické domino – pro začátečníky i pokročilé – a tradiční kostky.

Radost udělá i drobnost

Přátelům i kolegům v práci můžete věnovat drobnost, jako je plecháček s vtipným botanickým obrázkem, termoska, nákrčník s motivem botanické zahrady nebo dřevěný zápisník. Elegantní pány potěší dřevěný motýlek s manžetovými knoflíčky.

Vánoční dárky lze nakupovat a objednávat na e-shopu botanické zahrady. Některé produkty jsou k dispozici již nyní, vánoční vinařský balíček a dárkové poukazy bude možné zakoupit od úterý 16. listopadu. Objednané dárky si můžete nechat zaslat poštou, případně vyzvednout přímo v botanické zahradě. A některé jsou ke koupi přímo ve stánku se suvenýry. Osobní vyzvednutí objednávek bude možné do konce listopadu v pokladně u autobusové zastávky Kovárna – pod vinicí sv. Kláry (každý den od 9 do 16 hodin) a v prosinci pak v pokladně pod skleníkem Fata Morgana (od úterý do neděle od 9 do 16 hodin). V případě zájmu o zaslání je vánoční překvapení nutné objednávat do 10. prosince, při osobním vyzvednutí je objednávku možné provést až do 17. 12. Objednávky učiněné po 18. 12. budou bohužel vyřízeny až v lednu 2022.

Sledujte dění v botanické zahradě na sociálních sítích (Facebook, Instagram, YouTube).

Novinky a další informace najdete také na
www.botanicka.cz