Advent a Vánoce u Pražského Jezulátka

3.12.2021 – 24.12.2021, 23:59

Na tradiční betlém se můžete přijít do kostela podívat už od 5. prosince. Před kostelem můžete také vidět živá zvířátka a velké barevné postavy pastýřů a andělů. Ke zpěvu staročeských rorátů se můžete přidat každý adventní pátek v 6 hodin ráno v chóru kostela. V pátek 3., 10., 17. a 24. prosince v 6 hodin ráno jste velmi vítáni. Termíny vánočních bohoslužeb spolu s dalšími aktuálními informacemi najdete na našich webových stránkách www.pragjesu.cz.

Školní třídy i rodiny s dětmi mladšího věku zveme na velmi oblíbené adventní procházky kostelem. Připravené pomůcky k cestě kostelem si můžete kdykoli vyzvednout a zase vrátit v klášterním obchodě. Oproti tomu na dva programy pro školy vedené lektory je třeba se objednat dopředu na [email protected]. Do 17. prosince můžete do kostela přinášet obrázky do tradiční výtvarné soutěže pro děti s podtitulem „Dary narozenému králi“. Více informací k formátu a tématu najdete na našich stránkách.

V interiéru kostela najdete až do Vánoc výstavu fotografií Jakuba Plášila s názvem „Řád lesa“. Propojení krásy lesních zákoutí a barokního prostoru je unikátním místem k ztišení a zamyšlení. Poslední letošní přednášku debatního cyklu Člověk v dialogu můžete navštívit v úterý 7. prosince v 19 hodin. Naším hostem bude psychiatr a publicista Radkin Honzák s tématem Strachu a úzkosti a hlavně jak s nimi zacházet.

Klášterní obchod se suvenýry a dárkovými předměty je pro vás otevřen každý den od pondělí do soboty od 9:30 do 17:30, v neděli od 13 do 18 hodin.

Prohlídka kostela a muzea jsou možné každý den mimo pravidelné bohoslužby. Prosíme o dodržování protiepidemiologických opatření: používejte dezinfekci na ruce u vchodu kostela, noste respirátory a dodržujte rozestupy.