Pošli dál...knihy! Další ročník swapu se zaměří na směnu beletrie, učebnic i časopisů

5.11.2021, 14:00 – 18:00

Knižní bazar s bohatým doprovodným programem se bude konat v pátek 5. listopadu od 14 do 18 hodin. Akci připravil spolek A dál? ve spolupráci s žateckým gymnáziem, které aktivitu hostí ve své aule.

“Hlavní myšlenkou je výměna nepotřebných věcí ze žateckých domácností či pracovišť. Šetříme tak peněženky i přírodu. Tentokrát se zaměříme na knihy všeho druhu. Obdobný tematický bazar s programem chceme do budoucna pořádat jednou ročně, sérii jsme zahájili již vloni pokojovými rostlinami a výrobou kokedam,” předestírá členka spolku A dál? Eva Sladká.

Kromě výměny knížek bude připravena výtvarná dílna s možností uvázat vlastní sešit nebo si vyrobit vánoční dekoraci ze starých knih pod dohledem šikovných lektorek. “Byla by škoda nepředstavit zajímavou historii gymnaziální budovy, která vznikla na základě architektonické soutěže v letech 1901 - 1903. Program doplníme i prodejem knihy Dějiny žateckého gymnázia. Přijďte s námi strávit příjemné odpoledne,” vyzývá Monika Merdová ze spolku A dál?.

Návštěvníci si mohou knihy odnést, aniž by přinesli něco na výměnu, nebo si naopak neodnést nic a jen nabídnout přebytky ze své knihovničky. Vstupné na akci se neplatí i díky příspěvku od města Žatce. Stokorunou bude zpoplatněná pouze výtvarná dílna.