Ženská kapela Jane Bunnett & Maqueque na svém evropském turné přijede rozehřát také pražské publikum

3.11.2021, 19:30 – 22:00

Mary Jane Bunnett kanadská saxofonistka, flétnistka, zpěvačka a pedagožka pětinásobná vítězka ceny Juno, založila ženskou kapelu Maqueque a rázem ji proměnila ve výkladní skříň nejlepších hudebních talentů z Kanady, USA a Kuby. Byla nominována na tři ceny Grammy, získala Řád Kanady (nejvyšší ocenění) a mnohá další.

Janne je známá svou kreativní integritou, odvážnou improvizací a odvážným uměním. Její zkoumání afrokubánských melodií vyjadřuje univerzálnost hudby a její schopnost obejmout a předvést rytmy a kulturu Kuby je průkopnická. S ženskou skupinou Maqueque vytvořila Bunnett ve světě jazzu něco nového a fenomenálního. Původní projekt nahrávání a mentorování mladých brilantních kubánských hudebnic se stal jednou ze špičkových skupin severoamerické jazzové scény. Maqueque hrála na velkých jazzových festivalech jako Newport a Monterey, byla na programu NPR Jazz Night in America. Kapela byla nominována na cenu Grammy za nejnovější vydání Oddara a naposledy byla zvolena jako jedna z deseti nejlepších jazzových skupin v prestižní anketě kritiků časopisu DownBeat .

Kubánsko-kanadskou kapelu Jane Bunnett & Maqueque tvoříJane Bunnett (sopransaxofon, flétna,) / Joanna Tendai Majoko (zpěv) / Dánae Olano (piano, zpěv) / Tailin Marrero (baskytara, kontrabas, zpěv) / Yissy Garcia (bicí) / Mary Paz (perkuse, zpěv)

Koncert je součástí koncertní řady JAZZ METS WORLD.

Jane Bunnett & Maqueque, 3. 11. 2021 Kulturní centrum Novodvorská, Praha 4, Novodvorská 1013.