Mendelovy dny 2021 odkryjí nový pohled na slavného vědce

3.11.2021 – 4.11.2021, 23:59

Zakladatel moderní genetiky Gregor Johann Mendel, osobnost úzce spjata s Brnem, patří spolu s Albertem Einsteinem nebo Charlesem Darwinem mezi 10 nejvýznamnějších vědců všech dob. Nyní máte šanci dozvědět se o něm nové a pozoruhodné informace. Přinesou je Mendelovy dny, které hostí ve středu a čtvrtek 3. – 4. listopadu 2021 Mendelův refektář a Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity na Mendlově náměstí v Brně.

Cyklus diskusí, prezentací a kulturních pořadů pro veřejnost na téma Mendel a ti druzí představí osobnosti, které Mendela buď ovlivnily, nebo jím byly inspirovány. Přednášky připomenou také význam Mendelova studia na Vídeňské univerzitě. Akce se zúčastní i vědci z Rakouska a dalších zemí. Výstupem budou záznamy s česko-anglickými titulky.

S výsledky nejnovějšího výzkumu zájemce seznámí odborníci z Masarykovy univerzity 4. listopadu od 14:30 hodin v Mendelově refektáři (někdejší mnišské jídelně).

Předzvěst oslav 200 let od narození Gregora Johanna Mendela

Mendelovy dny 3. – 4. listopadu 2021 jsou rovněž předzvěstí další významné události. V červenci 2022 se totiž naplní 200 let od narození Gregora Johanna Mendela. Příprava oslav včetně mezinárodní konference je už v Brně, uznávaném centru světové genetiky, v plném proudu.

Zjistěte sami, že Gregor Johann Mendel a jeho vědecké práce jsou atraktivní nejen pro odborníky!

Foto: ©Mendelovo muzeum, KIVA