Blue October v Lucerna Music Baru

22.3.2022, 20:00 – 21:00

Texaská altrocková skupina Blue October se v březnu 2022 vrátí do pražského Lucerna Music Baru, aby představila svým fanouškům aktuální album This Is What I Live For.

Desáté studiové album této pětice vyšlo v říjnu 2020 a zpěvák a textař kapely Justin Furstenfeld k němu říká: „Tyhle písničky by vás měly přimět zamilovat se nebo po někom zatoužit nebo prostě udělat něco skandálního se svým životem.“

Kromě klasických vstupenek je v prodeji také limitovaný počet VIP balíčků „The VIP Soundcheck Experience“. Balíček stojí 2561 Kč a pořídíte jej na webu Lucerna Music Baru nebo na GoOut.cz.
Balíček obsahuje:
– vstupenku na koncert
– účast na zvukovce kapely
– Q&A s Blue October
– podepsaný plakát
– vaše fotografie, na které stojíte před pódiem s kapelou na pódiu
– přednostní vstup do klubu

Singl Oh My My z jmenovaného alba se dostal do Top 10, poprvé od roku 2009, kdy naposledy Blue October bodovali v Top 10. Furstenfeld neskrývá překvapení a dodává: „Začali jsme si alba nezávisle vydávat před několika roky. Je dobré vidět, že na labelu vlastně moc nezáleží. Dokud hrajete dobré písničky, je šance, že vás lidé uslyší. A to doufejme, že to bude inspirací pro další kapely.“

Blue October jsou z města San Marcos, sídlí v Texasu a kapelu tvoří zpěvák Justin Furstenfeld, multiinstrumentalista Ryan Delahoussaye, kytarista Will Knaak, basák Matt Noveskey a bubeník Jeremy Furstenfeld. Jsou známí dynamickými, hymnickými, melodickými písněmi a skvělým muzikantstvím. Písničky na nové album The Is What I Live, vznikaly při turné k předešlé desce z roku 2018 I Hope You’re Happy (ta debutovala na #1 v Billboard Alternative Album Chart a na #1 v Billboard Independent Album Chart).

Justin, Jeremy a Ryan založili Blue October v roce 1995, když ještě studovali na střední. Když se za tři roky přidal Matt, kapela byla v té době ovlivněna skupinami A Perfect Circle, Jimmy Eat World, Radiohead a The Cure. Podařilo se jim však tyto různorodé vlivy přetvořit ve svůj charakteristický zvuk. Od té doby prožili mnoho úspěchů i klopýtnutí, především díky překonávaným drogovým závislostem Justina i kapely, o čemž vypráví filmový dokument Get Back Up z roku 2020. Nutno dodat, že s dobrým koncem, protože kapela dnes funguje bez někdejších problémů.

Justin říká: „Moje písničky jsou o skutečných věcech. Píšu stroze, lidem, kteří chtějí mluvit o problémech, které se na konverzaci při večeři nehodí.“ Tahle neotřesitelná víra v hudbu a poselství Blue October a výsledná silná fanouškovská podpora pomohly skupinu provést mnoha dobrými i špatnými časy.

Kapacita klubu a bezpečnostní a hygienická pravidla se řídí aktuálně platnými pravidly stanovenými Ministerstvem zdravotnictví ČR.