MusicOlomouc 2021

11.10.2021, 20:00 – 4.11.2021

13. mezinárodní festival soudobé hudby MusicOlomouc 2021 s podtitulem „WOMEN“, je zaměřen na ženy – skladatelky, interpretky. Festival tvoří 7 koncertů, na nichž zazní 5 světových premiér, většina z premiérovaných kompozic vznikla na objednávku festivalu.
Nejen v Uměleckém centru Univerzity Palackého budou k vidění interpreti z Estonska, Švédska, Slovenska a České republiky.

Cena vstupenky: Závěrečný koncert – Moravská filharmonie Olomouc: 70 – 230 Kč Ostatní koncerty (kromě koncertu MFO): 150/80 Kč Koncert Sirény: zdarma Kč

Hned zahajovací koncert festivalu, který obstará Ensemble for New Music Talinn (EST), nabídne posluchačům 3 premiéry. Pro domácí posluchače budou největšími lákadly koncerty domácího ansámblu Lichtzwang s flétnistkou Monikou Štreitovou a pak také závěrečný koncert Moravské filharmonie Olomouc pod vedením Petera Vrábela.

Perličkou bude speciální koncert na nádvoří olomoucké budovy Konviktu ve středu 3. listopadu ve 12h nazvaný Hudba k siréně . Tři zpěvačky doplní pravidelnou zkoušku sirén a vytvoří tak neopakovatelný zážitek.
Více na: www.musicolomouc.cz

PRODEJ VSTUPENEK: Před zahájením koncertů v místě konání. Vstupenky na závěrečný koncert – Moravská filharmonie Olomouc lze zakoupit online na: https://www.mfo.cz/cyklus-m (koncert M4)

VSTUPNÉ:

Závěrečný koncert – Moravská filharmonie Olomouc: 70 – 230 Kč
Ostatní koncerty (kromě koncertu MFO): 150/80 Kč
Koncert Sirény: zdarma