Ve stylu první republiky. Regionální muzeum nabízí mladým výtvarníkům možnost účasti na virtuální výstavě

1.10.2021 – 20.3.2022, 23:59

Výtvarná výzva je až do jara příštího roku otevřená všem žákům základních škol. Regionální muzeum výzvu vyhlásilo v rámci doprovodného programu výstavy Žiju v první republice, která právě probíhá v Křížově vile v Žatci. Přihlášená výtvarná díla proto musí k prvorepublikové době nějakým způsobem odkazovat.

“Výzvou bychom chtěli oslovit nejen jednotlivce, ale i učitele výtvarné výchovy, kteří by mohli touto aktivitou zpestřit vyučování,” vysvětluje muzejnice a iniciátorka výzvy Monika Merdová.

Jednotlivé práce je třeba přinést do Křížovy vily v Zeyerově ulici v Žatci nejpozději do 20.3.2022.  “Výtvarnou techniku necháváme zcela na autorech, můžou kreslit, malovat, lepit, modelovat. Nápadům se meze nekladou. Jen je třeba dodržet rozměr přihlášených děl. U obrazů požadujeme rozměr mezi A4 a A3, u trojrozměrných děl maximální velikost 50 x 50 cm,” doplňuje Merdová.

Přihlášené výtvory ohodnotí komise složená z pracovníků muzea. Deset autorů nejzajímavějších děl si odnese hmotné odměny. Všechny práce budou představeny na virtuální výstavě.

Další informace i inspiraci můžete najít na stránkách regionálního muzea a samozřejmě také v Křížově vile na výstavě Žiju v první republice. Případné dotazy volejte na tel. 608 832 299.