Den otevřených dílen a farem Českého středohoří - PORTA APERTA

25.9.2021

Navštivte regionální výrobce v jejich dílnách, provozech a na farmách. Nahlédněte do jejich práce, ochutnejte jejich výrobky, zkuste si sami některé věci i vyrobit.

Čekají na vás:

  • exkurze (po celý den, každou hodinu)
  • zajímavá povídání, ukázky výroby
  • dílny
  • na spoustě míst i výborné lokální občerstvení
  • zdarma kyvadlová autobusová doprava mezi městem Úštěk, včelí farmou Dubičná a kozí farmou Držovice!

Kam se můžete podívat?

FARMA DRŽOVICE – kozí a ovčí farma nabídne exkurze a prohlídky farmy od 9:00 do 16:00, dílnu pro děti, ochutnávky a prodej sýrů a mini farmářský trh (výrobky Pršutérie Chovaneček, výroby zmrzliny Porta Bohemica, bio jablka a mošt z farmy Wagner Starý Týn)

VČELÍ FARMA ANNKAS – DUBIČNÁ přichystala exkurze a prohlídky farmy od 9:00 do 17:00, povídání o životě včel a o apiterapii, dílnu pro děti: výroba svíček z pravého vosku a malování medových perníčků, mini farmářský trh (včelí produkty přímo z farmy AnnKas, perníčky z Podřipského perníčkování) a občerstvení nejen medových lahůdek.

KERAMICKÝ ATELIÉR U.MĚ – LEVÍN umožní celodenní prohlídky keramické dílny, povídání u pece a ukázku točení na kruhu.

ATELIÉR SKLA – TAŠOV má otevřenou dílnu s ukázkou výroby malé vitráže a dílnu pro děti: výroba šperků z korálků.

MYDLÁRNA BOHEMIKUS – MORAVANY pro návštěvníky pořádá komentované prohlídky dílny, ukázky výroby, surovin i krájení mýdla a občerstvení formou palačinek.

DÍLNA RUČNÍHO PAPÍRU – LITOMĚŘICE nabízí exkurze do expozice od 10 do 15 hodin a před věží dílnu pro děti s výrobou papíru.

BISKUPSKÝ PIVOVAR U SV. ŠTĚPÁNA – LITOMĚŘICE v zahradě otevře pivní stánek a pro zájemce nabídne exkurze do pivovaru s ochutnávkou piva (sladovna, pivní tanky a varny).

LEVANDULOVÁ ZAHRADA ANETTE – KLAPÝ bude mít po celý den otevřenou zahradu, budete si povídat nejen o levanduli, ale též o sadbě, přezimování a péči. V nabídce bude nejen levandulové občerstvení.

DÍLNA LIDOVÉ TRADICE V BECHLÍNĚ nabídne prohlídku unikátního betlému z kukuřičného šustí a možnost vyzkoušet výrobu figurek.

Přijeďte a prožijte opravdový DEN v Českém středohoří.

Více na www.stredohori.cz

sterd program

ceske_str_logo