VEKTROSKOP - Divadlo Archa

14.10.2021, 20:00 – 17.10.2021, 22:00

VEKTROSKOP je oslavou audio-vizuální korelace, je setkáním trend-setterů a archeologů medií.

VEKTROSKOP - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

Ve spolupráci s festivalem SIGNAL a PrusaLab rozezní Divadlo Archa již čtvrté setkání umělců, kteří propojují svět digitálních a analogových medií. Vzájemný dialog tvůrců hudebních a vizuálních projektů přináší nová a neočekávaný sdělení. Živě hraná hudba versus piano ovládané robotickou rukou, programované mobilní objekty versus čirá fyzická improvizace, lasery versus paprsky “obyčejného” světla, akustická versus elektronická hudba. To vše je V E K T R O S K O P. Během čtyřdenního programu sestaveném Davidem Vrbíkem vystoupí Soňa Koutová, Tomáš Krivošík, Beata Hlavenková, Ondřej Skala (JTNB), Stanislav Abrahám, Leoš Hort (HRTL) a další.

V rámci doprovodného programu festivalu Signal navážou umělci na červnové setkání, jehož tématem byla empatie a její možná umělecká pojetí v dnešní technologické společnosti. Špičkoví umělci jazzové, a taneční elektronické scény budou konfrontování účinkováním programovaných a robotických objektů.
Společným prvkem obou večerů bude kinetická socha Reflexe. Tento velký kinetický zrcadlový objekt je výsledkem otevřené výzvy Signal Calling, jejímž partnerem se v roce 2019 stal PrusaLab. Dvojice architektů Adam Cigler a Petr Vacek vytvořili počítačem ovládanou mobilní sochu, která úspěšně debutovala na Signal Festivalu před dvěma lety. V prosinci roku 2020 se socha stala součástí unikátního testovacího experimentu v Divadle Archa. V rámci covidového programu “Nehrajeme, tvoříme!” měli umělci možnost po několik dní zkoumat a testovat různé možnosti práce se světly, s precizním laserem a se zvukem generovaným sochou samotnou.